Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація чергового номера літературно-краєзнавчого журналу Рівненщини «Погорина»

Рівненська область 22-гру, 2009, 11:559 Lobanovskiy 1 077
Завтра у Рівненському обласному краєзнавчому музеї, о 15 годині, відбудеться презентація чергового номера літературно-краєзнавчого журналу Рівненщини «Погорина» (№8-9).
Про це повідомляє Рівненський обласний краєзнавчий музей.


Цей часопис видається при сприянні обласної Ради, обласної державної адміністрації та обласної організації Спілки письменників України. Це число є найбільш об’ємним за всі роки видання «Погорини». Воно містить доробки п’ятдесяти авторів, які представляють найрізноманітніші жанри: прозу, поезію, драматургію, рецензії, гумор, музику та інші. Найбільшим твором, який займає третину площі журналу, є перша частина роману Сергія Курінного «На перехрестях долі», що розповідає про національно-визвольні змагання українського народу в XVII ст. Привертають увагу й доробки наймолодшої авторки - Наталі Криловець, яка представляє комедію на три дії «Гарбуз, або боротьба за щастя» та оповідання «Гірка правда». Попередні твори Наталі подані у вигляді рецензій її старших колег по перу. Представник канадського міста Сейнт-Альберта Валерій Полковський та рівненська поетеса Стефанія Українець дають власні оцінки її твору «Безодня: Бувальщини та легенди». - Рівне: Волинські обереги, 2008. - 124с.
У рубриці «театр» привертає увагу робота Олексія Заворотнього «Театр: Сучасні життєві проблеми», яка аналізує різноманітні питання розвитку сучасного українського театру. Свої напрацювання представлять і рівненські музейники. У рубриці «кіносценарії» брати Булиги подають матеріал про українську Першокнигу - «Пересопницьке Євангеліє», а у рубриці «пам’ять» Галина Данильчук робить штрихи до портрету батька у нарисі «Доля поліщука».
Безумовно нове число журналу «Погорина», який носить свою назву в пам’ять про історичну територію Волині князівської доби, приверне увагу поціновувачів літератури, любителів місцевої історії, усіх тих, кого цікавить українська культура, її минуле та сучасне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору