Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівняни не поспішають перевіряти свої дані в списках виборців

Рівненська область 23-гру, 2009, 08:359 Lobanovskiy 999
Відсутність належного фінансування діяльності виборчих комісій та низька активність громадян щодо перевірки себе в списках виборців органів ведення Державного реєстру виборців – такі основні проблеми в ході підготовки до чергових виборів Президента України 17 січня 2010 року наразі виявили спостерігачі РОГО «Комітет виборців України» в області.
На сьогоднішній день уже створені дільничні виборчі комісії у всіх п’яти ОВК Рівненщини. Як стверджують представники окружних комісій, проблем із наповненістю членів ДВК поки що немає (відповідно до законодавства у складі дільничної виборчої комісії має бути не менше 12 її членів). Однак, за інформацією РОГО КВУ, у виборчих округах № 155 і № 158 вже зараз зафіксовані поодинокі випадки відмови від членства в ДВК. Дехто з людей просто відмовляється бути головою дільничної виборчої комісії, однак бажає залишитись у її складі, що цілком зрозуміло, зважаючи на той об’єм роботи і відповідальність за її виконання, які лягають на плечі голови ДВК. Не всі кандидати на посаду Президента України подали своїх представників до складу членів дільничних комісій. Так, зокрема, у виборчому окрузі № 154 з центром у м. Рівне до складів ОВК і ДВК не було подано жодного представника від кандидатів Рябоконя О.В. і Пабата О.В.
Проте наразі більше непокоїть факт присутності «двійників» у складах дільничних виборчих комісій. Зокрема, у виборчому окрузі № 158 таких випадків зафіксовано близько 10, в окрузі № 156 – 21, а у виборчому окрузі № 157 з центром у Дубровиці – більше 100 (!!!) випадків.
Нагадаємо, що з 28 грудня цього року громадяни матимуть можливість перевірити відомості про себе у списку виборців вже на своїй виборчій дільниці. А до 1 січня 2010 року кожному виборцю повинно прийти іменне запрошення з даними про включення до попереднього списку на його виборчій дільниці, з адресою, номером телефону і розпорядком роботи виборчкому.
Тому Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» закликає громадян більш активно перевіряти свою наявність у списках і в разі виявлення неточностей звертатися зі скаргами до відповідних органів. Це стане запорукою того, що Ваш голос не буде вкрадено і використано проти Вашої волі.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору