Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненським студентам демонструють виставку, спрямовану на захист життя з моменту зачаття

Рівненська область 30-гру, 2009, 10:389 Lobanovskiy 1 526
У сучасній Україні більше 40% жінок хоч раз у житті робили аборт. Лише за офіційними даними, в Рівненській області кожна восьма дитина в лоні матері була вбита цього року. Задля захисту немовлят у лонах матерів, активісти руху «За життя!» розпочали демонструвати студентам виставку «Рятуй приречених на смерть».
У грудні учасники руху «За життя!» Християнської благодійної місії «Православне діло» та Молодіжного Свято-Софіївського Братства презентували виставку студентам Національного університету «Острозька академія» та Національного університету водного господарства та природокористування. Виставка складається з десяти переносних банерів, розміром 1.80 на 0,80 м, на яких подана інформація про цінність життя від моменту зачаття, вплив абортів на духовне та фізичне здоров’я жінки, способи та історія дітовбивства.
В ході презентації її організатори розповсюдили серед студентів брошуру «Мамо, я хочу народитися: наукові, християнські, юридичні докази, що аборт – це вбивство!» та показали фільм «Нехай він побачить сонце».
– В мене дуже феєричне враження, – ділиться студент 4-го курсу спеціальності «Релігієзнавство» Острозької Академії Ігор Дмитрук. – Чудові наочні матеріали, жахлива статистика абортів в Україні, Росії, у світі загалом. Я бачив реакцію інших студентів – акція зачепила їх за живе. Вони були просто вражені, побачивши цей фільм, адже, напевно, розуміли, що рано чи пізно з цим зіштовхнуться. Думаю, багато з них ніколи не наважаться забрати життя в невинної дитини.
– Такі акції важливі, перш за все, тому що Україна посідає одне з перших місць за кількістю абортів у світі, розповідає голова місії «Православне діло» Віталій Поровчук. – У нас щорічно убивають 500-700 тисяч немовлят у лонах матерів. Наслідки цього жахливі: окрім власне вбивства дитини, яка має безсмертну душу, маємо розбиті сім’ї, хвороби, безпліддя матерів, байдужість і до добра, і до зла значної кількості суспільства. Бо хіба можна збудувати щастя на крові? Хіба може народ, який вбиває своїх дітей, мати благословення Бога?
Активісти руху «За життя!» закликають усіх небайдужих приєднуватися до захисту дітей у лонах матерів.
– Допомога може бути різною, – пояснює координатор руху «За життя!» на Рівненщині Антоніна Торбіч. – Це і щира молитва за дітей і матерів, це може бути участь у наших акціях та поширення інформації про цінність життя від моменту зачаття. Навіть переслати посилання на наш сайт (www.ruh-za-zhyttia.org.ua) своїм знайомим – це вже шанс врятувати ще одне життя.
Організатори виставки дякують усім, хто підтримав її створення:
– Три тисячі гривень надав відділ у справах сім’ї та молоді Рівненської облдержадміністрації, – розповідає голова Рівненського православного молодіжного Свято-Софіївського братства Тарас Рябчевський. – Півтори тисячі гривень пожертвували місцеві благодійники.
В наступному році організатори виставки планують відвідати й інші рівненські університети, коледжі, училища.

Рівненським студентам демонструють виставку, спрямовану на захист життя з моменту зачаття

На фото:

Голова місії «Православне діло» Віталій Поровчук (зліва) та голова Рівненського православного молодіжного Свято-Софіївського братства Тарас Рябчевський
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору