Рівне:

Створення та просування сайтів

Відтепер житомирський басейн «Авангард» має автономну котельню

Житомирська область 04-січ, 2010, 08:499 Lobanovskiy 1 051
Заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко взяв участь в урочистому відкритті автономної котельні житомирського плавального басейну «Авангард».

У 1968 році був збудований плавальний басейн, який всі роки експлуатації був залежний від централізованої системи теплопостачання обласного центру та працював лише у період опалювального сезону.

Для забезпечення цілорічної експлуатації басейну та проведення повноцінного навчально-тренувального процесу для вихованців відділень плавання, триатлону, сучасного п’ятиборства у грудні 2007 році було розпочато будівництво автономної котельні, яке завершене у грудні поточного року. За інформацією управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації фактично на будівництво котельні з обласного бюджету було витрачено 1 млн. 840 тис. грн.

Введення в експлуатацію котельні дасть змогу працювати плавальному басейну цілорічно та не залежати від міських тепломереж, а резервні можливості дозволять у наступному, 2010 році підключити до опалення також легкоатлетичний манеж центрального стадіону. Позитивним є й те, що до автономної котельні підключений і спортивний комплекс «Авангард».

Микола Черненко також вручив подяки від голови облдержадміністрації керівникам будівельних організацій за вагомий внесок у завершення будівництва автономної котельні:

Клименку Юрію Євгеновичу - директору приватного підприємства «Добробуд»;

Бережницькому Юрію Васильовичу - директору приватного підприємства «Пуско-наладка».



Довідково: Інформація управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодо діяльності Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи “Авангард” Житомирської обласної ради:

Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» була створена у 1997 році на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Авангард». На даний час спортивна школа має сім відділень з видів спорту - триатлону, плавання, сучасного п’ятиборства, дзюдо, волейболу, спортивної аеробіки та кікбоксінгу.

В школі займається майже 500 юних спортсменів, а заняття проводять 26 досвідчених тренерів, з яких 8 тренерів мають вищу категорію, 10 – першу, а чотири тренера мають звання «Заслужений тренер України», а саме:

- Марчук Георгій Кирилович - з волейболу;

- Кесельман Ігор Олександрович - з дзюдо;

- Кудряшов Ігор Анатолійович - з дзюдо;

- Щеглов Костянтин Миколайович – з плавання.

За 12 років плідної роботи спортивна школа має значні спортивні досягнення. Два спортсмени виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу, 12 спортсменів стали майстрами спорту України.

Учасницею ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні була вихованка школи Юлія Сапунова, неодноразовою переможницею та призеркою чемпіонатів світу з кікбоксінгу - Макресова Віра, чемпіонкою Європи зі спортивної аеробіки - Сіпліва Маргарита.

Лише у 2009 році, чемпіонкою V літніх юнацьких ігор України з триатлону стала Степаненко Олександра, три золоті нагороди на Чемпіонаті Україні серед юнаків здобув вихованець відділення плавання Барабаш Денис.

На спортивних спорудах Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» провадять заняття не лише вихованці «авангардівської» школи, а й спортсмени обласної школи вищої спортивної майстерності, студенти Житомирських університетів ім. І.Франка та «Україна».

Прес-служба Житомирської облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору