Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницькі міліціонери затримали злодія-квартирника, на рахунку якого 11 пограбованих помешкань

Хмельницька область 05-січ, 2010, 11:309 Lobanovskiy 832
У травні 2009 року хмельничанин щойно відбув уже третю судимість за крадіжки з квартир, але чесно заробляти на прожиття знову не почав. Кримінальне покарання не навернуло чоловіка на шлях виправлення, хоча він пояснює продовження своєї злочинної діяльності відсутністю роботи.

Протягом останніх півроку зловмисник проник до близько двох десятків квартир. За його словами, особливо до злочинів не готувався, просто ходив під’їздами багатоповерхівок і приглядався до замків на дверях та самих дверей. Але, як правило, зловмисник не ризикне зайти до помешкання, не підстрахувавшись, тож наш герой слідкував за власниками квартир, вивчав їх графік життя, а тоді уже діяв: напевне і безбоязно.

Цупив, як правило, те, що можна винести, не привертаючи до себе уваги мешканців під’їзду: прикраси із дорогоцінних металів, гроші, відеокамери, мобільні телефони. Наприклад, із останнього місця злочину він спромігся винести плазмовий телевізор та сучасний музичний центр, чим завдав збитків господарям на суму близько 10 тисяч гривень. Всього ж затриманий встиг «заробити», за попередніми підрахунками слідчих ОВС, більше 60 тисяч гривень. Частину викрадених речей працівники міліції вилучили, решту здобичі, як з’ясували оперативники, крадій збував на чисельних речових ринках або пропонував водіям таксі. Шляхом оперативних розробок, після здійснення однієї такої торгової оборудки, працівники міліції і «накрили» злодія.

Наразі чоловікові довели участь в одинадцяти крадіжках, відповідно до частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України йому загрожує чергове ув’язнення строком до 6 років.



Юлія Гринь

ВЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору