Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирські оперативники затримали групу домушників, які за півтора місяця обікрали 20 квартир

Житомирська область 05-січ, 2010, 11:319 Lobanovskiy 868
Cерія однотипних квартирних крадіжок прокотилась по обласному центру. Тривожні виклики від житомирян почали надходити до міліції впродовж останніх півтора місяця.
Однаковий спосіб проникнення до помешкання та інші спільні риси вказували на те, що до цих злочинів причетна одна група людей.

Як зазначає начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Сергій Ертус, діяли вони оперативно й «без проколів»: не лишаючи в помешканнях слідів, крім відбитків взуття. Крадії для скоєння злочину обирали вечірній час, коли надворі темно, а в квартирах люди вмикали освітлення. Отож, злочинці звертали увагу саме на ті помешкання, у яких світло не горіло. Й перш ніж проникнути усередину, непрохані гості дзвонили у дзвіночок, аби переконатися, що там нікого немає, лише після цього через незачинену квартирку, балкон, віджимаючи пластикові вікна, потрапляли до помешкання. Найчастіше об’єктом зазіхання злодіїв ставали гроші, вироби з дорогоцінних матеріалів, побутова та оргтехніка. Після того, як торби з пограбованим були наповнені, крадії залишали квартиру тим же шляхом, що і потрапляли до неї.

Міліціонери відпрацьовували різні версії щодо того, хто міг вчинити зазначені протизаконні діяння, зокрема, злочинці могли проживати поруч з місцями скоєння злочинів.

Аналізуючи розташування мікрорайонів обласного центру, що стали ласим шматком для зловмисників, оперативники звертали увагу на можливі місця їх «відходу».

Відповідно до розпорядження начальника Управління МВС України в Житомирській області, з метою недопущення злочинів, додатково до охорони громадського порядку за рахунок особистого часу залучалися нові сили. В ході оперативно-розшукових заходів співробітниками карного розшуку було затримано двоє місцевих жителів: 1980 та 1990 років народження. Громадяни вже мали судимість за скоєння крадіжок чужого майна.
Наразі затримані зізналися у скоєнні 20 крадіжок із квартир, речові докази вилучено. Порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, завдала значної шкоди потерпілому). Відповідно до чинного законодавства молодики мають всі шанси найближчих шість років провести своє життя за гратами.

Сергій Володимирович наголошує, що одну із проблем у розкритті крадіжок для міліції становлять великі інтервали часу між здійсненням злочину й повідомленням про нього в міліцію. Тому, якщо Ви виявили візит незваних гостей у квартирі, відразу телефонуйте за номером 102, намагайтеся зберегти до приїзду міліції сліди, залишені злочинцями. Пам’ятайте: чим швидше Ви повідомите про скоєну крадіжку в міліцію, тим швидше злочин буде розкрито.

Для того, щоб не стати жертвою квартирних злодіїв, дотримуйте нехитрих правил:

Не розповідайте про свої дорогі покупки навіть у колі близьких знайомих.

Не зберігаєте всі гроші й цінності в одному місці.

Якщо Ви надовго залишаєте квартиру, необхідно закрити всі вікна, двері й ґрати, якщо вони установлені.

Від’їжджаючи на тривалий час, не варто сповіщати про це багатьох людей.

Навіть, якщо Ви вийшли викинути сміття або взяти пошту, завжди закривайте вхідні двері та квартирку.

Бажано підтримувати гарні відносини із сусідами, вони можуть уберегти Вашу домівку від злочину.

Кращий спосіб забезпечити безпеку своєї квартири - це підключення її до пульту сигналізації у відділі державної служби охорони.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору