Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 14-січ, 2010, 10:259 prov 920
Найгірша професія – будівельник
Журнал “Forbes” визначив десятку найкращих і найгірших професій на американському ринку праці в 2010 році. Для цього було оцінено 200 спеціальностей за допомогою п’яти основних критеріїв: заробітна платня, попит, умови роботи, стрес і фізичні потреби.
На думку спеціалістів, найкращою професією року, що розпочався, є актуарій – фахівець з оцінки фінансових ризиків. Як зауважують у “Forbes”, навряд чи ця професія є гламурною, але платять за таку роботу добре – майже 85 тисяч доларів на рік. До того ж, посада актуарія відрізняється низьким рівнем стресу та майже не потребує жодних фізичних зусиль, окрім як натискання на кнопки клавіатури.
А ось найгіршою професією 2010-го року вважається різноробочий в нафтовидобувній промисловості. На думку експертів, ця робота є небезпечною, нервовою з некомфортними умовами праці та низькою зарплатнею.
Також до списку найкращих професій увійшли: біолог, помічник стоматолога, помічник адвоката, бухгалтер, інженер програмного забезпечення, математик, аналітик комп’ютерних систем, історик, статист.
А ось найгіршими професіями цього року вважаються будівельник, металург, листоноша, таксист, фермер та зварювальник.

Усім вертепам вертеп
У Тернополі встановили найбільшу в Україні композицію у вигляді старовинного українського вертепу. Він знаходиться у церкві святого апостола Петра Української греко-католицької церкви. Ширина вертепу становить 34 метри, висота – 18 метрів. Споруду створювали 10 людей протягом чотирьох днів, стоятиме він в храмі до 15 лютого.
У вертепі чимало рухомих фігур, зокрема ангели рубають колоду, віл та ослик кивають головами, крутиться водяний млин, по воді пливе корабель, святий Франциск смикає за мотузку і б’є в дзвін. Також можна побачити опудала лисиці, зайця, кози, сови та орла. Окрім цього, на рівні зросту дітей на передньому плані встановлено клітки з живими кроликами і морськими свинками.

Ведмідь втік до Польщі
Ведмідь зумів перетнути українсько-польський кордон і викликав паніку у жителів міста Перемишль. Хижак, вік якого оцінюють від року до двох, втік з приватного українського зоопарку, а потім подолав кордон.
Мисливці кілька разів вистрелили в тварину транквілізатором, потім ведмедя доставили в міський притулок для тварин.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору