Рівне:

Створення та просування сайтів

Добре жити в Україні

Україна і світ 14-січ, 2010, 10:259 prov 818
В індексі якості життя, опублікованому організацією “International Living”, Україна посіла 68 місце, випередивши інші країни на пострадянському просторі, за винятком прибалтійських республік та Молдови.
Індекс якості життя – це комплексний показник, який характеризує рівень суспільного розвитку, якого досягла країна, зокрема в області культури, дозвілля, інфраструктури, безпеки і клімату.
Як повідомляє ТСН, Топ-10 успішних країн виглядає так: Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина, Нова Зеландія, Люксембург, США, Бельгія, Канада та Італія. Наприкінці списку традиційно опинилися Афганістан, Ємен і африканські держави. Найгірше справи йдуть у Сомалі (30 балів).
Що ж стосується країн СНД, то слідом за Україною йдуть Грузія і Вірменія – по 56 балів, і тільки потім – Білорусія і Росія (кожна набрала по 54 бали).
Україна отримала 62 бали з можливих 100. Зокрема, у сфері культури держави має 61 бал, у сфері економіки – лише 42 бали, досить низький показник і щодо свободи слова – лише 75 балів зі 100 можливих
Для порівняння, перша п’ятірка — Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина та Нова Зеландія отримали по 100 балів за свободу слова, а США – 92.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору