Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині за крадіжку ліків у хворих затримано медсестру наркодиспансеру

Львівська область 22-січ, 2010, 08:489 Lobanovskiy 878
На Львівщині працівниця наркодиспанцеру викрадала ліки, призначені для хворих. У її кишенях знайшли наркотики та сильнодіючі препарати, вартість яких на «чорному ринку» – кілька тисяч гривень.

Як з’ясувалося, жінка виконувала обов’язки старшої медсестри, на посаду була призначена всього кілька місяців тому. Проте, вже за цей час встигла вигадати хитру злодійську схему. Спритниця самотужки вносила «корективи» у призначення лікаря - комусь давала замість двох таблеток тільки одну, або й взагалі жодної. Те, що лишалося після такої оборудки, - зловмисниця ховала у кишенях халата.

Викрадені препарати були призначені для лікування наркозалежних та хворих на алкоголізм. Це наркотики та психотропні речовини, які просто так у аптеці не купиш. На «чорному ринку» лише одна така упаковка коштує майже триста гривень.

«Такі ліки видаються тільки за рецептом і за призначенням лікаря, тому що вони дійсно можуть нанести шкоду людині і призвести навіть до смерті або до наркотичної залежності,» - розповідає начальник відділу Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Разумовський.

За словами самої затриманої, викрадені наркотики вона роздавала іншим хворим на свій розсуд, начебто безкоштовно. Проте у таку небачену «доброчинність» важко повірити.

Наразі слідчі з’ясовують усі обставини справи. А злодійку в білому халаті тепер судитимуть одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Окрім того, під час перевірки відділення, де працює зловмисниця, оперативники виявили ще ряд порушень. Наркотики, якими лікували хворих, зберігалися без відповідних ліцензій та умов. Однак, відповідати за це доведеться вже головному лікарю установи.



Галина Лемішко,
ВЗГ ГУ МВС України
у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору