Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирська міліція вилучила велику партію фальсифікованої кави

Житомирська область 25-січ, 2010, 15:349 prov 914
Нещодавно працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області вилучили велику партію фальсифікованої кави.
За роботою власника, точніше власниці, цього товару оперативники спостерігали уже упродовж певного часу. Ще наприкінці липня минулого року під час перевірки одного з ринків, що у м. Коростені, працівники міліції вилучили відразу на кількох торгівельних місцях майже 250 одиниць кави відомого бренду з ознаками підробки. Відповідні перевірки підтвердили її фальсифікованість. Весь товар за постановою суду було конфісковано, а його власницю попереджено про заборону продажу цієї продукції.
Проте, як показали подальші події, жінка вирішила не втрачати вигідний бізнес. Адже не секрет, що саме дешевизна фальсифікату є визначальним чинником його фактично масового поширення. Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області упродовж вересня-жовтня на тих же торгових місцях зробили кілька закупівель кави невеликими партіями. Експерти знову ж таки підтвердили її фальсифікованість.
Наприкінці грудня минулого року оперативники проводять більш масштабну угоду. Домовляються про продаж 400 упаковок кави на загальну суму близько 20 тисяч гривень. Власниця, знаючи про те, що товар фальсифікований, небезпідставно сумнівалась у доцільності проведення торгів. Однак знову ж таки жадібність переважила здоровий глузд. Жінка кілька разів упродовж дня змінювала місце зустрічі, перевіряючи, чи немає спостереження за нею та покупцями. І врешті запропонувала проїхати на одну з відділених околиць Коростеня. Зупинивши авто посеред дороги, попросила зачекати. Через деякий час під’їхав мікроавтобус, в якому, власне, і був товар. Під час його перевантаження до автомобіля псевдопокупців та після отримання грошей продавцем оперативники і затримали підприємливу власницю.
Як розповів начальник відділу боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Анатолій Корчемлюк, проведеним експертним дослідженням встановлено фальсифікованість товару, оскільки завод-виробник навіть не розфасовує каву в таких ємкостях й упаковках, а сама продукція не відповідає вимогам Державних стандартів України.
Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару), 227 (Випуск або реалізація недоброякісної продукції).
А для нас, споживачів, зазначу, що основа будь-якого фальсифікату – це упаковка та етикетка. Відрізнити при покупці фальшивку від оригіналу найчастіше можна тільки одним способом: уважно придивитися до цих атрибутів і обов’язково звернути увагу на інформацію про виробника та терміни виготовлення і придатності продукції до вживання. Відсутність цих даних, їх неточність або ж недостовірність однозначно вказують на сумнівний характер товару.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору