Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому “заморозили” видачу закордонних паспортів?

Кримінал 28-січ, 2010, 09:529 prov 1 695
Майже тисяча жителів Рівненщини сподіваються отримати свої закордонні паспорти. Але поки що марно. За роз’ясненням ситуації, що склалася в державі із видачею цих документів, ми звернулися до начальника відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Рівненській області полковника міліції Лілії Драпчинської.
– На жаль, втішної інформації у нас немає. Збільшується кількість громадян, котрі звертаються з клопотанням отримати паспорти для виїзду за кордон, документи, на які вони подавали в грудні. Нині це вже понад 1000 мешканців нашого регіону. Прогнозувати, коли вони отримають паспорти, ми на сьогодні не можемо. Адже підприємство, яке виготовляло полікарбонатну сторінку в паспортах для виїзду за кордон нового зразка, припинило свою роботу 30 грудня.
Із вищезгаданим підприємством Консорціуму “ЕДАПС” не було проведено розрахунки за останній місяць минулого року, тому воно відмовилося надавати свої послуги до врегулювання всіх фінансових питань. За словами Лілії Драпчинської, у зв’язку з цим жителям області, які подали документи після другого грудня, працівники служби у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб досі не змогли видати паспорти для виїзду за кордон.
– Наразі не виготовляють й посвідчення водія, – зауважує співрозмовниця. –Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України обіцяє нам, що найближчим часом цю проблему вдасться вирішити. Якщо ж не буде досягнуто згоди із поновленням роботи підприємства Консорціуму “ЕДАПС”, ми отримаємо старі бланки паспортів, які теж є чинними в Україні. Вони перебуватимуть в обігу паралельно з документами нового зразка.
Щоправда, видаватимуться лише у виняткових випадках, наприклад, якщо виїзд за кордон пов’язаний із лікуванням, терміновим відрядженням чи навчанням. Детальнішу інформацію можна дізнатися за номером “телефону довіри” відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в області: 0 (362) 67-95-50.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору