Рівне:

Створення та просування сайтів

Зросли зарплати і ціни

Україна і світ 28-січ, 2010, 10:079 prov 1 051
Протягом грудня минулого року середні зарплати українців офіційно зросли одразу на 14%, або майже на 300 гривень. Одночасно стрімко дорожчають продукти харчування. За останні три тижні істотно зросли ціни на цукор, молоко, твердий сир, картоплю та яйця.
За офіційною інформацією, у грудні минулого року середня зарплатня українця становила 2233 гривні у місяць. Для порівняння, ще у листопаді це було 1955 гривень у місяць.
Найвищий рівень зарплати зафіксовано у Києві - 3684 тисячі гривень. Також серед лідерів Донецька (2322 тисячі), Київська (2322 тисячі) області та Севастополь (2328 тисяч гривень у місяць). Найнижчий рівень зарплат за підсумками грудня було зафіксовано у Волинській області - 1654 гривні.
Наступний етап досить прогнозований – у січні різко подорожчали основні продукти харчування. За останні три тижні найістотніше зросли ціни на цукор, молоко, твердий сир, картоплю та яйця. Найбільш відчутним було подорожчання цукру. Тільки за минулий тиждень ціни на солодкий пісок збільшилися на 10%, і процес на цьому не зупинився.
Уряд намагається вирішити цю проблему без зайвого розголосу. Мінекономіки дало екстрене розпорядження Держінспекції з контролю над цінами до кінця тижня оперативно перевірити виробників і реалізаторів соціально важливих продуктів, які стрімко дорожчають.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору