Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині з початку цього року за порушення антиалкогольного законодавства до відповідальності вже притягнуто 991 громадянина

Житомирська область 28-січ, 2010, 15:239 prov 1 011
На Житомирщині кількість зловживаючих спиртними напоями не зменшується. Здебільшого, рекрутами цієї згубної звички стає та частина населення, яка не має змоги працевлаштуватися та реалізувати себе. Ось тут і стають у нагоді люб’язні односельці, які, за незначною ціною запропонують, і на дорогу дадуть горілки власного виробництва.
Як не прикро це констатувати, та сьогодні придбати спиртне не становить ніяких труднощів навіть для неповнолітніх. В результаті зникають цілі родини, які єдину розраду знайшли в оковитій. Крім того, пияки ризикують купити у самогонників смертельно небезпечну рідину з різноманітними домішками.
Аналіз скоєних упродовж останніх років злочинів та правопорушень дає підстави зробити незаперечний висновок про те, що більшість з них скоюється в стані алкогольного сп'яніння. Так, в поточному році скоєно 18 злочинів громадянами, що перебували під впливом «зеленого змія», а за аналогічний період 2009 -го– 47 протиправних діянь.
Як зазначає начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь, за порушення антиалкогольного законодавства вже притягнуто до відповідальності 991 особу, з них: за зберігання самогону та самогонних апаратів- 310 громадян, за придбання спиртних напоїв домашнього виробництва - 59.
Через розпивання спиртних напоїв у громадських і появі в громадських місцях у п’яному вигляді понесуть покарання 618 мешканців області.
Із незаконного обігу міліціонерами вилучено майже 300 літрів самогону, понад дві тисячі літрів самогонної закваски та більше 100 спецапаратів. На правопорушників накладено штрафів у розмірі більше вісім тисяч гривень.
До кримінальної відповідальності за виготовлення, придбання, зберігання, транспортування з метою збуту і збут самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення притягнуто 10 осіб.
Як приклад, події, що мали місце в Ружинському районі. Тут, потихенько розвернула свій незаконний бізнес на кухоньці одна із сільських жительок. Чудо-апарат по виготовленню горілкі, мабуть, ніколи не виключався. Її клієнтами стала майже вся округа. Але, як кажуть: «всьому рано чи пізно приходить кінець». Дільничні інспектори міліції в її домоволодінні вилучили і апарат для виготовлення самогону, і 80 літрів «бражки» та сім літрів сивухи, яка не встигла дійти до покупців. Тепер порушниця відповідатиме згідно чинного законодавства України.
Аналогічні вилучення великої кількості самогону та самогонної закваски були зареєстровані на території Коростенського та Брусилівського районів.
Отож, боротьба із самогоноварінням на Житомирщині триває.

ВАРТО ЗНАТИ:
Кримінальна відповідальність за ст. 203 Кримінального кодексу України (зайняття забороненими видами господарської діяльності):
ч. 1 - накладення штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років;
ч. 2 – ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття забороненими видами господарської діяльності, – тягнуть за собою обмеження волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Інна Базилюк, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору