Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині за участю заступника Міністра МНС відбулося підбиття підсумків діяльності пожежно-рятувальної служби за 2009 рік

Рівненська область 01-лют, 2010, 11:149 Lobanovskiy 1 109
Сьогодні мабуть кожен громадянин України знає, що Служба «101» виконує роботу не лише з гасіння пожеж. Мешканці сіл, райцентрів, міст телефонують до служби порятунку у випадку практично будь-якої надзвичайної ситуації чи події і сподіваються на допомогу. Тому перед підрозділами МНС стоїть нелегке завдання щодо вдосконалення служби, особливо в технічному оснащенні, щоб мати можливість оперативно відреагувати на людське горе.
Як сьогодні працюють підрозділи ГУ МНС України в Рівненській області, які досягнення пожежно-рятувальної служби Рівненщини та які є проблеми в роботі – про це йшлося 27 січня під час розширеної наради в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління МНС в області за участю заступника Міністра МНС України Володимира Холоши. На цій зустрічі співробітники підрозділів ГУ МНС, а також представники органів місцевого влади та самоврядування підбивали підсумки роботи з питань цивільного захисту за рік, що минув та обговорювалися плани на 2010 рік. У вступному слові начальник Головного управління МНС України в Рівненській області Микола Костюк навів статистичні дані, окреслив коло питань, на які потрібно звернути увагу, розповів про діяльність Рівненського гарнізону у минулому році та розставив приоритетні напрямки роботи на перспективу. Зокрема головний рятувальник області наголосив, що завдяки добре організованій профілактичній роботі співробітників служби порятунку, а також плідній співпраці з управліннями освіти та культури, охорони здоров’я та соціальними службами вдалося суттєво зменшити ріст загибелі людей під час пожеж та нещасних випадків, а також підвищити рівень знань громадян з питань безпеки життєдіяльності. Також очільник обласного управління зазначив, що протягом 2009 року пожежно-рятувальні підрозділи ГУ МНС області виїжджали за сигналом “ТРИВОГА” 5 тисяч 387 разів, що в середньому становить 22 виїзди на добу. За участю пожежно-рятувальних підрозділів було ліквідовано 1055 пожеж, врятовано 35 життів і із них 2 дітям. У минулому році рятувальники 244 разів виїжджали щоб надати допомогу населенню в різноманітних надзвичайних пригодах, як то відкривання дверей квартир в житлових будинках, відкачка води з підтоплених осель чи підвалів, діставання потерпілих із автомобілів після дорожньо-транспортних пригод, рятування людей на водних об’єктах та багато інших життєво небезпечних ситуацій.
Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ МНС здійснила 68 виїздів, під час яких успішно знешкодили 1 тисячу 118 вибухонебезпечних предметів.
В ході наради керівництво зупинилось на проблемних питаннях, які потребують першочергового вирішення. По-перше, вкрай повільними темпами створюються нові підрозділи пожежної охорони в сільській місцевості. По-друге залишається відчутною проблемою, як для пожежних так і мешканців області відсутність автодрабини висотою 50 метрів. Разом з тим, протягом тривалого часу не вирішується питання завершення будівництва центрального пожежного депо в місті Рівне.
На організованій прес-конференції заступник Міністра МНС Володимир Холоша розповів журналістам центральних та місцевих засобів масової інформації про основні досягнення Міністерства МНС у 2009 році та окреслив пріоритетні напрямки діяльності на 2010 рік. Зокрема відзначив, що міністерство не оминуло увагою і Рівненщину, адже у минулому році підрозділи області отримали від МНС 18 одиниць нових сучасних транспортних засобів, серед них 11 пожежних автоцистерн, 5 пожежних автомобілів першої допомоги, пожежний аварійно-рятувальний автомобіль та санітарний автомобіль з медичним обладнанням на базі «RENO». Разом з тим, в підрозділи надійшло новітнє пожежно-технічне обладнання на загальну суму майже 350 тисяч гривень.
Заслухавши доповіді, заступник Міністра МНС Володимир Холоша зазначив, що Рівненський гарнізон є боєздатним і з поставленими завданнями в минулому році впорався.
Не обійшлося підведення підсумків і без приємних моментів, за високий професіоналізм та бездоганне виконання службових обов’язків з рук заступника Міністра почесними грамотами та відзнаками було нагороджено 12 рятувальників Рівненського гарнізону.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору