Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівннщині службові особи комунального підприємства розтратили 1,5 мільйона гривень

Рівненська область 03-лют, 2010, 08:509 Lobanovskiy 851
Виявити, а ще більше довести факт безтоварних операцій досить складно. Адже, як свідчить практика, такі операції найчастіше документально оформляються з комерційними структурами, а здебільшого ланцюгом фірм, які ліквідовані або їх місцезнаходження неможливо встановити. Таким шляхом в податковій звітності завищуються валові витрати підприємства, а отже - розкрадаються бюджетні кошти.
Подібний злочин нещодавно виявили працівники органів прокуратури Рівненської області. В ході проведення перевірок з питань додержання податкового законодавства встановлено, що службові особи одного із комунальних підприємств Рівного упродовж 2007-2008 років із метою штучного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат здійснювали безтоварні операції.
Встановлено, що вказані особи згідно оформлених договорів щодо придбання товарів і послуг перерахували фіктивним підприємствам (керівники яких сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності) півтора мільйона гривень. Однак, фактично фінансово-господарські операції проведені не були, виконання будівельних робіт та постачання товарів не здійснювалося. Внаслідок таких дій незаконно розтрачено коштів на вказану суму, до бюджету не сплачено податків на суму близько 350 тисяч гривень.
За фактом привласнення, розтрати чужого майна, вчинених у великих розмірах, органами прокуратури області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 статті 191 Кримінального кодексу України. Такий злочин, згідно закону, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.



Заступник прокурора Рівненської області старший радник юстиції Павло Ванзуряк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору