Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львівській області діють 33 центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Львівська область 03-лют, 2010, 14:049 Lobanovskiy 5 135
Для забезпечення допомоги сім`ям, дітям та молоді, які її потребують, у Львівській області створена і діє мережа центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а також закладів соціального обслуговування.

Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є спеціальними установами, уповноваженими державою брати участь у реалізації державної молодіжної політики шляхом проведення соціальної роботи з дітьми, молоддю та різними категоріями сімей (Закон України “Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю”).

Основна мета діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: надання психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, соціально-економічних, інформаційних і юридичних послуг сім’ям, дітям та молоді (віком до 35 років), які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Клієнтами центрів соціальних служб можуть бути різні категорії сімей, дітей, молоді, а саме:

СІМ’Ї:

сім'ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх самостійно;
багатодітні сім'ї;
сім'ї, в яких існує ризик передачі дитини до закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
неповнолітні одинокі матері (батьки), яким потрібна підтримка;
сім'ї, члени яких перебували чи перебувають на державному утриманні;
прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу

ДІТИ:

діти з прийомних родин та вихованці дитячих будинків сімейного типу;
діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
діти з функціональними обмеженнями;
діти, яким встановлено діагноз щодо ВІЛ-інфікування;
неповнолітні, які перебувають у місцях позбавлення волі чи повернулися з них;
неповнолітні, засуджені до покарань, не пов'язаних і позбавленням волі;
діти, які постраждали від насильства або жорстокого поводження.

МОЛОДЬ:

молодь, яка відбуває покарання або повертається з місць позбавлення волі;
молоді люди, засуджені до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі;
наркозалежна молодь, у тому числі, яка споживає наркотики ін'єкційним шляхом;
учнівська та студентська молодь.

Пріоритетні напрямки роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

• раннє виявлення, облік, ведення банку даних та соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах;
• соціальний патронаж багатодітних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах;
• підготовка до самостійного життя, соціальна адаптація, соціальний супровід дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із числа учнів старших класів та випускників інтернатних закладів;
• здійснення соціальної роботи, спрямованої на запобігання відмовам від новонароджених дітей, соціальна підтримка вагітних жінок та жінок з новонародженими дітьми;
• пошук, відбір, навчання та забезпечення соціального супроводу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ);
• соціальна підтримка ВІЛ-інфікованих вагітних жінок, дітей, молоді та членів їх сімей;
• здійснення соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями;
• здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання правопорушенням та соціально небезпечних хвороб у дитячому та молодіжному середовищі, в тому числі серед груп ризику, подолання їх наслідків, формування навичок здорового способу життя;
• надання соціальних послуг та здійснення соціального патронажу неповнолітніх та молоді, які перебувають або звільняються з місць позбавлення волі.

Станом на 01 січня 2010 року у Львівській області діють 33 центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: 1 – обласний ЦСССДМ, 10 – міських ЦСССДМ, 20 – районних ЦСССДМ, 2 – сільських ЦСССДМ. А також діють 3 заклади соціального обслуговування: Соціальний центр матері та дитини у Львівській області, Центр соціально-психологічної допомоги у Львівській області та Соціальний гуртожиток у Львівській області.

Соціальний центр матері та дитини у Львівській області – заклад тимчасового проживання жінок на сьомому – дев’ятому місяцях вагітності та матерів з дітьми, віком від народження до 18 місяців, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Адреса: м.Дрогобич, вул.. Шептицького, 7, 82100, тел.: (244) 1-01-43.

Центр соціально-психологічної допомоги у Львівській області – це заклад тимчасового перебування осіб, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, спричинених стихійним лихом, злочином, насильством чи його реальною загрозою. Термін проживання клієнта – 90 діб. Цей заклад безкоштовно діє як цілодобовий стаціонар. За потреби буде збережено таємницю звернення клієнта до закладу. Адреса: м.Львів, вул. Коновальця, 103, тел.: (032)237-99-27, 237-99-20.

Соціальний гуртожиток у Львівській області – заклад тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років.
Адреса: с.Вовчищовичі, Мостиський р-н, тел.: (0234) 3-64-39.

Усі послуги закладів соціального обслуговування Львівської області є БЕЗКОШТОВНИМИ.

Адреса Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: м.Львів, вул.. Чайковського, 17, 79000, тел.: (032) 261-09-42, 261-09-37.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору