Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині стражі порядку приборкали молодиків, котрі погрожували ножами пересічним громадянам

Житомирська область 04-лют, 2010, 14:599 Lobanovskiy 1 007
31 січня майже о першій годині ночі до чергової частини Коростенського міськвідділу надійшло тривожне повідомлення про те, що на одній з вулиць райцентру двоє парубків погрожують ножами пересічним громадянам. Оперативний черговий зорієнтував на місце події групу затримання Державної служби охорони, що на той час перебувала найближче до вказаної адреси.

Як розповів старший наряду старший сержант міліції Володимир Демянівський, ми знаходилися неподалік, тож прибули за лічені хвилини. До нас відразу кинулись двоє жінок, які просили допомогти, а неподалік на одній із лав, лежав непритомний чоловік. У темряві ми оглядали його користуючись ліхтариком, проте відразу помітили свіжі плями, схожі на кров, на одязі потерпілого. Мій напарник, старший сержант міліції Антон Кушнір, негайно зателефонував до лікарні та викликав швидку допомогу.

У ході з’ясування обставин нами попередньо було встановлено, що жінки, які просили про допомогу, знайомі потерпілого. Вони разом відпочивали, коли до них почали чіплятися незнайомці, у руках яких були ножі. Один із них навіть штрихнув жінку, однак її дублянка стала захисним панцерем - лезо лише зігнулося. Одяг же чоловіка виявився не таким міцним і його вони все-таки поранили. На крики жінок підбігло декілька випадкових перехожих, тож незнайомці, погрожуючи все тими ж ножами, зникли у нічній темряві.

За описами свідків міліціонери встановили прикмети нападників та передали орієнтування до чергової частини міськвідділу. Водночас і самостійно продовжили пошуки, перевіряючи місця можливого перебування невідомих. За декілька кілометрів від місця події інспектори помітили підозрілих осіб.

Миттєво зорієнтувавшись, Володимир з Антоном вибігли з машини, поряд був і службовий собака. Незнайомці вели себе агресивно, один з них почав рухатись назустріч інспекторам з палицею в одній руці та ножем – у другій. Старший наряду подав команду: «Стояти! Міліція!» Це ніяк не вплинуло на загрозливі наміри невідомих, лише почувши попередження правоохоронців про застосування зброї, вони зупинились.

«Все відбувалось досить швидко, - продовжує Володимир Демянівський, - за мить незнайомці опинились на землі, а ножі були відкинуті подалі, аби у підозрюваних не було можливості ними скористатись».

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка зафіксувала всі обставини та доставила затриманих до відділу міліції. Невідомі виявились родичами, одному з них 20 років, а іншому – 23. Як з’ясувалося, молодший, місцевий житель, уже притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Загалом же, як прокоментував подію начальник Управління Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області полковник міліції Петро Базюк, підрозділи ДСО не лише надають охоронні послуги, але й несуть службу по забезпеченню громадського порядку. Так, упродовж минулого року безпосередньо та за участі працівників підрозділу розкрито майже 1900 злочинів, затримано 380 дрібних розкрадачів та ще понад 890 адмінправопорушників.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору