Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині скеровано до суду кримінальну справу, порушену щодо підприємця, який ухилився від сплати до бюджету 2,8 млн.грн. податків

Рівненська область 11-лют, 2010, 14:539 Lobanovskiy 1 095
Метою кожного громадянина, що займається підприємницькою діяльністю, є отримання прибутку. Законослухняні підприємці свій прибуток отримують дозволеним шляхом. Окремі ж - намагаються отримати наживу незаконно. Для цього шахраї використовують різноманітні схеми: укладають договори з фіктивними фірмами для прикриття злочинної діяльності, ухиляються від сплати податків, підробляють документи бухгалтерського обліку, податкової звітності. Злочинними оборудками державному бюджету заподіюється значна шкода, а тому на протидію таких злочинів спрямовують зусилля органи прокуратури та інші правоохоронні служби.
Спритного ділка, який знайшов спосіб ухилитися від сплати до бюджету обов’язкових платежів правоохоронці виявили ще в червні минулого року в Рівненському районі. Встановлено, що приватний підприємець вніс до податкової звітності недостовірні відомості про понесені ним мільйонні витрати на закупівлю брухту чорних металів в кількох фіктивних фірмах. Однак, в дійсності металобрухт було придбано у населення за низькими цінами. Вказані дії призвели до заниження сплати податку на прибуток підприємства на суму 2,8 мільйонів гривень.
За фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та службового підроблення органи податкової міліції щодо підприємця порушили кримінальну справу (ознаки злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України).
На даний час прокуратурою області затверджено у кримінальній справі обвинувальний висновок та її скеровано до суду для розгляду по суті.
Міра покарання за вказані злочини передбачена у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися підприємницькою діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.


Заступник прокурора Рівненської області – начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство старший радник юстиції Павло Ванзуряк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору