Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирський УБОЗ знешкодив угрупування вимагачів на чолі з кримінальним авторитетом на прізвисько «Пірат»

Житомирська область 12-лют, 2010, 12:189 Lobanovskiy 1 049
У Житомирі працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області в результаті спеціальної операції знешкодили злочинне угрупування, учасники якого займалися вимаганням грошей та інших цінностей у громадян.
Очолював ОГ раніше судимий місцевий мешканець, відомий на Житомирщині за прізвиськом «Пірат», який водночас є головою однієї з громадських організацій.
Так, зловмисники на чолі з «Піратом» у березні минулого року, погрожуючи приватному підприємцю фізичною розправою над її близькими родичами, змусили її переоформити на них автомобіль "Skoda SuperB" вартістю понад 24 тисячі доларів США.
За цим фактом слідчим відділом УБОЗ УМВС стосовно трьох затриманих учасників ОЗГ порушено кримінальну справу за ч.4 ст. 189 (вимагання) КК України, котра передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Під час санкціонованих обшуків в домівках підозрюваних та інших приміщеннях вилучено 10 тисяч євро, 5 тисяч гривень, 4 мисливські рушниці, 8 мисливських ножів, арбалет, пістолет та 7 набоїв до ПМ, бронежилет, металеву біту, вироби із золота, автомобілі "Мітсубісі L-200" та "Skoda SuperB", незаповнені бланки дипломів про вищу освіту та голографічні стрічки до них, чисті бланки талонів про проходження щорічного технічного огляду транспортних засобів, суміші для друкарських робіт, державні акти на землю, доручення на право розпорядження власністю від імені іншої особи, тощо.
Наразі слідчі дії тривають і вживається комплекс заходів щодо викриття інших епізодів злочинної діяльності угруповання.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору