Рівне:

Створення та просування сайтів

Навчання у Європі

Таке життя 18-лют, 2010, 10:089 prov 2 020
Студентське життя – це багато неймовірних вражень, цікавих подій та незабутніх мандрівок. Саме із такої подорожі повернулися нещодавно студенти Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, котрі навчаються одночасно за освітніми програмами України та Угорщини і здобувають два дипломи – рівненського ВНЗ та університету імені Яноша Кодолані.
Чотири доби рівненські студенти жили та навчалися за кордоном. Мешкала українська делегація в університетському гуртожитку в місті Секешфехервар (Угорщина). Звичайно, угорські та українські гуртожитки значно відрізняються один від одного. Адже в угорському цілодобово є гаряча вода, у кожній кімнаті – свій умивальник і, на відміну від рівненських, по сусідству не живе жодного таргана.
Щодо навчального процесу, він теж суттєво різниться з українським. Адже угорські викладачі доволі цікаво проводять пари, всю теорію пояснюють на практиці, одразу дають самостійні роботи для закріплення матеріалу і, не дивлячись на мовний бар’єр, знаходять спільну мову зі студентами і доносять до них максимум необхідної інформації. Пари проходять російською мовою. Деякі угорські викладачі доволі непогано її знають і вільно читають лекції. А дехто викладає угорською, натомість в аудиторії працює перекладач. Варто сказати, що угорці відрізняються від українців ментально. Вони набагато привітніші, толерантніші, мають хороше почуття гумору і, якщо говорити про відносини “студент – викладач”, то викладачі спілкуються зі студентами на рівні і ніяк не демонструють, що вищі за статусом. А особливістю характеру угорців є те, що вони чітко розрізняють особисті та ділові стосунки, що притаманно українцям.
Взагалі проживання та навчання в Угорщині доволі цікаве та нестандартне. А для українського студента – це хороший досвід та можливість отримати нові практичні знання європейського формату. До того ж, саме місто Секешфехервар дуже красиве та багате на історичні пам’ятки, цікаві місця і варте того, щоб в ньому побувати.
Вікторія РИЧКО,
Рівне–Секешфехервар.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору