Рівне:

Створення та просування сайтів

У шкільних басейнах міста Львова тривають майстер-класи спортсменів-чемпіонів з плавання

Львівська область 18-лют, 2010, 11:099 Lobanovskiy 2 998
Вперше для львівських учнів плавці зі світовим іменем проводять майстер-класи з плавання у шкільних басейнах. Дітей вчать плавати всесвітньо відомі плавці України Яна Клочкова та Денис Силантьєв.

Першою приймала віп-плавців львівська школа №90. Школярі п’ятих-сьомих класів залюбки виконували усі завдання зіркових наставників. Імениті гості від спілкування з дітьми залишились задоволені. Акція триває тиждень і охоплює такі школи: школу №36, №18 та №45. Фінальний майстер-клас відбудеться 19 лютого в аквапарку за участю усіх запрошених на шкільні навчання дітей.

«Діти дуже гарно плавали. Головне не те, чи стануть вони чемпіонами, а те, що діти вміють плавати. Велика подяка владі та дирекції школи, що вони так піклуються про учнів», – поділилась враженнями багаторазова чемпіонка України, майстер спорту міжнародного класу з плавання, чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова.

«Я приємно здивований хорошою підготовкою дітей», – додає срібний призер Олімпіади, переможець та багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи Денис Силантьєв.
Основна мета такого заходу – показати містянам, що у Львові є можливості у шкільних басейнах розвивати плавальний спорт.

«Протягом останніх років ми активно відновлюємо басейни у школах. Усі басейни шкіл мають працювати щоб діти могли плавати. Я готовий плавання брати під особистий патронат. Чесно скажу це той вид спорту, який дає мені можливість працювати, сам теж плаваю. За останні три роки ми відремонтували 4 шкільні басейни, ще у чотирьох завершуються роботи. Запевняю, на цьому ми не зупинимось. Львів матиме не одного європейського чемпіона з плавання. Той заряд енергій, який дадуть зірки, переконає не одного школяра записатись на гурток з плавання», – переконує міський голова Львова Андрій Садовий.

Українські чемпіони відвідали також і «Школу успіху». Суть проекту полягає у зустрічах молоді з успішними людьми у різних сферах: бізнесменами, спортсменами, громадськими діячами, науковцями тощо.

Зіркові гості поділились зі студентами власними секретами успіху, приємно поспілкувались і на теми власних спортивних досягнень, поговорили про перспективи розвитку плавального спорту в Україні, про можливі засоби популяризації та розвитку здорової молоді. Гості приємно вражені перебування у Львові, зокрема спілкуванням зі спортивно свідомою молоддю та школярами.
Довідка

Загалом за 3 роки Львів відновить 8 басейнів при львівських школах. Зокрема, вже відновили 4 басейни (№13 та «школа-садок Софія» - кошти ЛМР, №18 та №36 – кошти меценатів). Ще 4 басейни завершать ремонтувати цьогоріч. На завершені 3 нові басейни - у навчально-виховному комплексі «Арніка», в якому для обігріву басейну ще встановлюють сонячні батареї, гімназії «Сихівській» та школі №84. Також до кінця року завершать капітальні ремонти басейну школи №92. Загалом у місті є 13 діючих басейнів. (СШ №65, СШ №18, СШ №86, СШ №90, СШ №96, СШ №13, СШ №45, СШ №36, СШ №97, СШ №99, СШ №43, школа-садок №94 в Рясному, школа-садок «Софія»). Всього шкіл з басейнами у Львові є 29 шкіл. Ще 11 – не працюють та потребують капітальних ремонтів.

Користуватись басейном можуть не лише учні тієї школи у якій є басейн, а й інших сусідніх шкіл. Треба тільки попередньо узгодити графік з тренером школи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору