Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятувальники МНС Рівненщини опікуються безпекою дітлахів

Рівненська область 22-лют, 2010, 13:319 Lobanovskiy 1 120
Поширення знань серед дітей та юнацтва з основ безпеки життєдіяльності є одним із пріоритетних напрямків діяльності рятувальників МНС Рівненщини. Щоб кожна дитина знала, як діяти в екстремальній ситуації, а в разі біди допомогти оточуючим та близьким, працівниками МНС області в навчальних закладах проводиться комплекс заходів, в тому числі відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності з важливою місією – запобігти травмуванню та загибелі малечі на пожежах та інших пригодах, а також сформувати у дітей високі морально-психологічні якості мужності, відваги, витримки, обізнаності та кмітливості, постійної готовності до дій в будь-яких неординарних ситуаціях.
Школярам в досить цікавій та ігровій формі розповідали яких саме правил безпеки необхідно дотримуватися у повсякденному житті:
- вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників і запальничок, газонебезпечних предметів та хімічних речовин;
- на вулиці - в умовах стрімкого потоку автомобільного та залізничного транспорту;
- під час відпочинку у лісі, горах, поблизу водойм тощо. Нерідко діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню та води, незнання елементарних правил безпеки, як правило є першопричинами сумних наслідків. Тому дуже важливо навчити маленьких громадян правилам безпеки. Дітвора під час заходів організованих працівниками МНС та освітянами мали можливість переглянути пізнавальні відео фільми на протипожежну тематику та діяльність рятувальників області щодо ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій. Кожна дитина також отримала листівки, календарі з питань основ безпеки життєдіяльності та відомчу газету "МНС-інфо".
Працівники МНС переконані, що проведені заходи підвищують обізнаність дітей та дають змогу зменшити кількість пожеж та надзвичайних пригод за участю школярів.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору