Рівне:

Створення та просування сайтів

Будівельне товариство на Рівненщині ухилилося від сплати податків на суму 1,8 млн.грн.

Рівненська область 25-лют, 2010, 13:559 Lobanovskiy 1 127
У м.Кузнецовську правоохоронці викрили злочинну схему ухилення від сплати податків керівником будівельного товариства, який для прикриття злочинної діяльності укладав договори з фіктивними фірмами, що дало змогу зменшити сплату обов’язкових платежів до бюджету.
Про це Провінційці повідомив заступник прокурора області старший радник юстиції Павло Ванзуряк.


Так, в ході перевірки встановлено, що керівник товариства документально оформив фінансово-господарські операції із суб’єктами господарської діяльності, які повинні були виконати будівельно-монтажні роботи по будівництву об’єктів ВАТ «В.К.» та двох багатоквартирних будинків у м.Рівному та м.Чернівці. Однак, фактично вказані роботи товариство виконало власними силами. Вказані дії дали змогу занизити в офіційній звітності податок на прибуток та додану вартість.
Таким чином, у результаті незаконної оборудки в бюджет не потрапило 1,8 мільйонів гривень податків.
Кримінальну справу порушено за статтею 212 частиною 3 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах). Досудове слідство у справі здійснюють органи податкової міліції міста Рівного.
Відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору