Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині реалізується програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства

Останні новини 15-кві, 2008, 11:109 prov 1 344
Органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та головним управлінням розпочата робота з розгляду пропозицій та формування переліків об’єктів житлово-комунального господарства для фінансування у 2008 році за рахунок коштів державного бюджету.
Одними із головних заходів реформування житлово-комунального господарства є забезпечення технічного переоснащення та підвищення надійності роботи централізованих систем водо-, теплопостачання, скорочення питомих витрат енергоресурсів та впровадження енергозберігаючих заходів.
Реконструкція котельні по вул.Київська, 6-А в м.Рівне дозволила за опалювальний сезон зекономити енергоресурсів на суму 1253 тис.грн. В м.Острог на новій котельні встановлений комбінований котел, який може працювати і на газі, і на твердому паливі. Використання теплопостачальним підприємством тирси замість газу дозволило зекономити лише за місяць 9,0 тис.грн.
З метою створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг органами виконавчої влади та місцевого самоврядування спільно з житлово-комунальними підприємствами активізується інформаційно - роз’яснювальна робота серед мешканців багатоквартирних житлових будинків з питань реформування відносин, пов’язаних з управлінням та утриманням житлових будинків. Готуються документи по створенню ОСББ: в смт Млинів за адресою вул.Рівненська,9 та вул.Ватутіна,19; в м.Острог за адресою проспект Незалежності,135; в смт Зарічне за адресою вул.Партизанська.
Проблемні питання, які потребують вирішення на нинішньому етапі реформування житлово-комунального господарства на державному та місцевому рівнях надані Мінжитлокомунгоспу України.
Для створення умов ефективної діяльності підприємств галузі, забезпечення збалансованості доходів і витрат на надання послуг органами місцевого самоврядування проводиться системна робота по затвердженню тарифів на житлово-комунальні послуги з одночасним вжиттям заходів із скорочення адміністративних витрат, непродуктивних витрат та втрат ресурсів в мережах.
Управлінням проводиться моніторинг рівнів собівартості та тарифів на житлово-комунальні послуги, приймається участь в засіданнях комісії державної інспекції з контролю за цінами в області з розгляду проектів розрахунків тарифів, якою надаються висновки про їх економічну обґрунтованість.
Так, у поточному році станом на 25.03.08р. підприємствам комунальної галузі надано 16, або 27 у розрізі послуг, висновків про економічно обґрунтовані планові витрати. Нові тарифи за аналогічний період затверджені для 12 підприємств. Розміри тарифів для населення коливаються в межах на послуги теплопостачання від 138,86 грн./Гкал. до 220,62 грн./Гкал., на водопостачання від 0,70 грн./куб.м. до 3,52 грн./куб.м., на водовідведення від 0,67 грн./куб.м. до 13,31 грн./куб.м., на утримання будинків та прибудинкових територій від 0,70грн./кв.м. до 1,42 грн./кв.м. (будинки з ліфтами), від 0,18 грн./кв.м. до 1,12 грн./кв.м.(будинки без ліфтів).
З метою відшкодування різниці в тарифах на послуги для населення, що утворилася за 2005-2007 роки у зв’язку із невідповідністю встановлених тарифів фактичним витратам підприємств через зростанням вартості енергоносіїв та на виконання статті 54 Закону України „Про Державний бюджет України на 2008 рік”, Мінжитлокомунгоспу України надіслано лист з проханням щодо прискорення затвердження механізму реалізації означеної статті закону.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору