Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому проганяють Табачника?

Актуально 01-кві, 2010, 10:019 prov 1 051
Чому проганяють Табачника?


Серія протестів щодо призначення Табачника міністром освіти та науки прокотилася Україною. Студенти рівненських вищих навчальних закладів теж підтримали акцію під назвою “Геть Табачника!”, започатковану Рівненською обласною організацією ВО “Свобода”.
В її рамках на майдані Незалежності та біля вищих навчальних закладів обласного центру збирали підписи за відставку новопризначеного міністра Дмитра Табачника. Першими справу розпочали студенти Національного університету “Острозька академія”. Їхню ініціативу підхопило і студентство рівненських ВНЗ (РДГУ та НУВГП). На майдані Незалежності було встановлено стенд з українофобними тезами Табачника, за допомогою якого, за словами керівника акції Олександра Лащука, учасники акції намагалися показати рівнянам реальне обличчя нинішнього міністра і його погляди: “Зараз чимало говорять про позицію Табачника щодо тих же самих галичан, гайдамаків, однак мало-хто знає, про що ж саме він писав”.
- Призначення українофоба Табачника міністром освіти - це свідчення того, що в нинішньої влади нічого українського немає. Для них Україна - це територія наживи, а не Батьківщина, - вважає Голова РОО ВО “Свобода” Степан Молчан, - З Табачником згорнуться освітянські реформи, що позитивно відобразилися на системі вищої освіти. Для кожного українця неприйнятними є заяви нового міністра щодо того, аби переписати історію під себе, без правди про боротьбу УПА.
Окрім того голова Рівненської обласної організації ВО “Свобода” Степан Молчан надіслав відкрите звернення до ректорів рівненських вищих навчальних закладів із закликом проявити громадянську та державницьку позицію і заявити про неприпустимість перебування на посаді міністра освіти та науки Дмитра Табачника, аргументуючи це тим, що антиукраїнські погляди, причетність Табачника до корупційних дій та розкрадання музейних експонатів стало брутальним викликом українству.
На думку Степана Молчана, з приходом Дмитра Табачника на посаду міністра, українську систему освіти очікує катастрофа. Стандартом вітчизняної освіти знову стане корупція, сліпе копіювання російських зразків, антиукраїнське та антинародне спрямування, формування в молоді зневаги до своєї державності, холуйства перед російськими чиновниками та беззаперечне визнання позиції Москви. А першим наслідком перебування його на посаді міністра освіти стане шалене зростання хабарництва в українських ВНЗ. До того ж, впровадження російської мови в освітніх закладах тоді не уникнути. Адже новий міністр активно виступає за надання російській мові статусу другої державної.
Зібрані підписи за відставку міністра активісти планують передати до вищих державних органів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору