Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 08-кві, 2010, 09:589 prov 1 167
Завершився чемпіонат України на призи клубу “Стрімкий м’яч” з гандболу серед дівчат 1997 року народження. Спершу 22 команди було поділено на три групи. По дві кращих з кожної продовжили боротьбу за нагороди. У фінальній частині, яка відбулася у Рівному, команда ДЮСШ-4 вдома перемогла колективи Ужгорода, Дніпропетровської, Чернівецької областей (дві команди). Кращими серед господарок були Катерина Струкевич, Олена Чумак, Євгенія Якубовська, Ірина Руть та Анастасія Китун.
***
Рівяннин Сергій Ліщук зробив свій внесок у виїзну перемогу “Валенсії” над “Мурсією” — 96:92. За майже дев’ять хвилин, які він провів на майданчику, екс-пульсарівець забив три очки та здійснив одне підбирання
***
“Золото”, “срібло” та дві “бронзи” здобули юні рівненські кікбоксери на чемпіонаті України за версією WAKO, що завершився у Хмельницькому. Сергій Рачинець з млинівського клубу “Титан” (тренер — Юрій Смолярчук) став чемпіоном. Олександр Кузьмінець виборов друге місце, а Олександр Голюх — два третіх. Останні двоє є вихованцями рівненського центру “Будокан”, до змагань їх готували Олег Герман та Юрій Марчишин. Також до Хмельницького їздили Владислав Жовтанюк та Даніель Сень, які стали п’ятими.
***
На початку квітня у голландському Балкбуві відбувся міжнародний турнір на трав’яному треці зі спідвею, в якому взяли участь два гонщики “Урагану”. У підсумку Володимир Трофимов був шостим серед 22, а Ярослав Полюхович — останнім. Володимир Трофимов: “Безсумнівно, складно було відразу без тренувань, без перевірки техніки стартувати у змаганнях такого рівня. У фінальному заїзді мені дісталася найменш вигідна доріжка, це на 80 відсотків визначило мій підсумковий результат. Попереду — цілий сезон. Будемо виправляти помилки і сподіватимемося на краще.
***
Тим часом рівненський спідвейний клуб “Каскад” запланував провести міжнародну гонку, присвячену 50-річчю рівненського спідвею. 14 квітня до Рівного завітає “Локомотив” (Даугавпілс).
***
Став відомий календар змагань зі спідвею 2010. Розпочинають перегони в Червонограді місцевий “Шахтар” та рівненський “Каскад”. У Рівному стартує сезон 5 травня гонкою “Каскад” — “Турбіна “ (Балаково). Крім минулорічних учасників (“Шахтар”, “Каскад” та “Ураган”) федерація допустила до змагань російську “Турбіну”. Крім того, у Рівному відбудеться чемпіонат України серед юніорів (30 квітня), півфінал чемпіонату Європи серед юніорів (17 липня).
***
За два тижні, 18 квітня, стартує чемпіонат України з регбі-7. Як і в минулому сезоні, поєдинки першого туру прийме Одеса. Порівняно з сезоном 2009, до складу учасників національної першості з “сімки” цього року увійшли дві нових команди – чемпіон України з регбі-15 харківський “Олімп” та команда Харківського національного технічного університету “Тех-А-С”, повідомляє сайт Професійної регбійної ліги.
Як і минулого року чемпіонат України з регбі-7 складатиметься з чотирьох турів. Перший та другий тур відбудуться відповідно в Одесі (18 квітня) та в Хмельницькому (3 або 4 липня). За перемогу боротимуться: “Оболонь-Університет” (Хмельницький), “Одеса Sevens” (Одеса), “Сокіл” (Львів), “ТУМ” (Кишинів), “Динамо-Центр” (Тирасполь), РК “Рівне” (Рівне), “Епоха-Політехнік” (Київ), “Олімп” (Харків) та “Тех-Ас” (Харків).
***
Рівняни повернулися з нагородами із чемпіонату світу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Змагання проходили наприкінці березня у м. Анталія (Туреччина), участь у яких взяли представники 42 країн світу. Наталія Ніколайчик, майстер спорту України, здобула бронзову медаль у ваговій категорії 52 кг, виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу. Олександр Помінов, багаторазовий переможець чемпіонатів світу, посів 3 місце у командному заліку серед чоловіків. Тренує цих спортсменів заслужений тренер України — Михайло Романкевич. Загалом паралімпійська збірна України посіла 3 місце у командному заліку. Спортсменів привітали голова РОДА, Василь Берташ, та в.о. заступника голови Олексій Губанов. Згідно з розпорядженням голови РОДА спортсмени та їх тренер отримали сертифікати на одноразову грошову виплату у розмірі 9 тисяч гривень. Приємно відзначити, що рівненські спортсмени із вадами здоров’я долають нові рубежі та виборюють першість у багатьох видах спорту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору