Рівне:

Створення та просування сайтів

Мистецький талант зубного техніка

Особливий погляд 16-кві, 2008, 16:159 prov 1 422
Здавалося, фах зубного техніка, який Андрій Копилов здобув у Рівненському медичному коледжі, і його нинішні професійні клопоти у зубопротезній лабораторії стоматологічного відділення центральної районної лікарні аж ніяк не переплітаються із захопленням фотосправою. Та це лишень на перший погляд. Бо хто знає Андрія, той неодмінно душевним чуттям вловлює творчі імпульси, які прагнуть вирватися із його душевних джерел. Скажімо, був період, коли він осідлав поетичного Пегаса і з-під його пера з’явилися цікаві, я б сказав, нестандартні вірші. Якраз ота творча самобутність, помножена на філософічність, дала підстави вважати, що лірична душа обдарованого млинівчанина на шляху до творчого самоствердження. Із циклом віршів Андрій Копилов дебютував на сторінках районної газети «Гомін».
Однак поезія була лишень одним із захоплень багатої натури юнака. У його духовних оберегах спалахнули промінці ще однієї творчої ватри — фотосправи...
Усе розпочалося зі звичайної «мильниці», коли млинівчанин «наклацував» сотні знімків. Не ганявся за надуманими сюжетами, а закарбовував на фотоплівку переважно чарівні і неповторні краєвиди рідного селища, які настільки бентежили, що нерідко й у сни навідувалися.
Фотосправи пішли швидше, і, головне, якість їх значно підвищилася після того, як мама Андрія — Світлана — подарувала сину цифровий фотоапарат «Олімпус». Відтоді юнак у години дозвілля фіксував усе, що підказувало серце. Причому, як стверджують фахівці фотосправи і люди, котрі розуміються у мистецьких тонкощах, Андрій Копилов має природний дар вловлювати фотосюжети, помножений на дар Божий.
Втім, не варто успіхи млинівчанина пояснювати втручанням небес, хоча, очевидно, без цього не обійшлося. Усе значно простіше. У шкільні роки Андрій відвідував художню школу, щоправда, через певні обставини не закінчив навчання. Але педагоги навчили його дивитися на світ крізь призму власної душі, бачити серцем те, чого інший не вгледить, це — витвори мистецтва, над якими чаклували неспокійне серце і творча уява автора.
До речі, Андрій Копилов був причетний до виставки «Історія Млинова у фотографіях». Щоправда, тоді він займався лише комп’ютерною обробкою знімків, тобто доводив їх до відповідних естетичних параметрів. І не секрет, що після його втручання у пожовклі оригінали фотокопії набували свіжих барв, а експозиція — численних відвідувачів.
Нинішня виставка Андрія Копилова «Млинів у фотографіях» — свого роду його творчий дебют у царині фотосправи. Не секрет, що дебют виявився успішним, бо на знімках глядачі побачили справжні шедеври майстра, відчули його ліричну душу, оцінили хист 23-річного юнака і, звісно, перспективи.
Андрій не приховує, що власною фотовиставкою хоче привернути увагу земляків, і не тільки земляків, показати, що світ чарівний і милий, а для того, щоб насолодитися його красою, не обов’язково їхати за тридев’ять земель. Прекрасне поруч, варто тільки оглянутися довкола. Впевнений, на його фотообріях зорітиме успішна мистецька доля. Нехай вона квітне свіжими барвами, цікавими знахідками, щирою правдою, оригінальними сюжетами і творчим неспокоєм...
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору