Рівне:

Створення та просування сайтів

Дві церкви за ніч обікрав мешканець Львівщини

Львівська область 21-кві, 2010, 08:559 prov 884
Мешканець одного з селищ Пустомитівського району, 39-річний Микола, прийшов до товариша у сусіднє село. Чоловіки посиділи, випили за зустріч і вже серед ночі Микола попрямував додому. Правда, дорогою надумав завітати ще в одне село, на крадіжку, щоби не повертатись до дружини з пустими руками.

Вирішив, що найлегше буде залізти до сільської церкви. Помітивши, що поблизу нікого немає, чоловік розбив вікно храму та проник всередину. На жаль для злодія, нічого особливо цінного він не знайшов. Забрав два металевих ножі та кропило. Вочевидь, мав намір хоч на металобрухт їх здати. Та, вже виходячи, помітив скриньку з пожертвами. Звідти викрав сто гривень.

Йдучи далі селом, Микола натрапив на ще одну церкву. Натхненний можливістю такої легкої наживи, злодій вирішив спробувати хоч тут знайти щось більш вартісне. Знову оглянувся навколо – поряд нікого не було. Підійшов ближче, розбив вікно та заліз у церкву. Одразу почав шукати гроші. Знайшов, проте знову небагато. Тому прихопив із собою ще й рясу священика.

Не дуже вдоволений таким „надбанням”, злодій попрямував у своє село. Однак, дорогою, удача знову „посміхнулася” йому. Принаймні, чоловіку тоді так здавалося. На одній із нічних вуличок Микола перестрів жінку, яка саме поверталася звідкись додому. Вирішивши, що вона може мати при собі гроші, спробував пограбувати її. Проте жінка зчинила ґвалт і зловмиснику довелося втікати.

За кілька годин зухвальця затримали працівники міліції. На той час він вже встиг дійти додому та хизувався перед дружиною принесеним добром.

Як розповів Олександр Синявський, начальник Управління карного розшуку ГУМВСУ у Львівській області, правоохоронці встановили, що Микола раніше вже тричі був засуджений. Щоразу сидів за крадіжки. Постійного місця праці не мав, тож „підзаробити” вирішив давно знайомим і перевіреним способом – скоюючи злочини.

Проти злодія вже порушили карну справу за ст. 185 ч. 3 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). За такі злодіяння Микола може знову повернутися за грати на три, а то й на шість років. Зараз правоохоронці встановлюють, чи не причетний чоловік і до інших крадіжок та грабежів у районі.

Уляна Сенько,
ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору