Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові провізор продавала без рецепта сильнодійні препарати

Львівська область 23-кві, 2010, 13:339 prov 1 359
Сильнодійні ліки з-під поли продавала провізорка зі Львова. Видавала без рецепту препарати суворого обліку. Звісно, за окрему платню.

22-річного юнака міліціянти затримали під час перевірки однієї з львівських аптек. Хлопчина купував лікарський засіб "Ліксон" без рецепта. Насторожило правоохоронців те, що цей препарат часто вживають наркозалежні.

Дмитро Разумовський, керівник відділу ГУ МВСУ у Львівській області:

- Наркозалежні особи вживають цей препарат, як допоміжний. Спочатку вони випивають "Катерпін" - лікарський засіб, який містить кодеїн, і запивають "Ліксоном". "Ліксон" - це заспокійливий засіб. Але його треба вживати по 2 мл. А вони його вживають півбанки, цього "Ліксона", і відчувають ейфорію.

Поспілкувавшись з затриманим, стражі порядку дізналися, що хлопець тривалий час залежний від цих ліків. Завше купував їх без рецепту. Юнака, як і інших наркозалежних, добре знали у цьому закладі.

Затриманий:

- Заходив, як нормальний відвідувач. Вони мене знали. Коли трошки людей не було та й брав собі, коли вже менше людей було. Вони мені казали трішки почекати. Стояв в залі, і потім вже купляв нормально. Там на зміні декілька аптекарок, але видавали всі без проблем.

Зрозуміло, без рецептів цей медпрепарат продавали у кілька разів дорожче. Таким чином провізори компенсували свій ризик.

Затриманий:

- Якщо брати той препарат по рецепту, то він коштує в три рази дешевше. Вони продавали набагато дорожче. Знали, що то є, тому й продавали дорожче. Грошей на тому наживали. Бізнес.

Під час перевірки правоохоронці знайшли ще 14 пляшечок цього препарату. Жодна з них не зареєстрована в обліковому журналі. Міліціянти підозрюють - вина за поширення сильнодійних ліків лежить не тільки на провізорі чи завідувачеві аптеки. Радше за все, заборонений до вільного продажу медпрепарат можна легко придбати у будь-якій закладі цієї мережі. Матеріали перевірки спрямовано до слідчого відділу міськуправління МВС, Де вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Уляна Сенько, Юрій Котоус. Львів. НТН.
http://ntn.ua/uk/news/corruption/2010/04/23/3632
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору