Рівне:

Створення та просування сайтів

Замість Дубенського онкодиспансеру – хоспіс

Рівненська область 27-кві, 2010, 12:029 Lobanovskiy 1 129
Створити хоспіс як окремий комунальний заклад на базі Дубенського міжрайонного онкологічного диспансеру пропонують депутати постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Віра Кобилянська). Це зменшить навантаження на обласний бюджет і збереже робочі місця для колективу. Про це йшлося на засіданні комісії 26 квітня.

Більшість членів комісії погодилися з позицією профільного управління Рівненської облдержадміністрації, що нині діючий Дубенський міжрайонний онкодиспансер не виконує в належному обсязі покладені на нього функції. Зокрема, заклад недостатньо забезпечений лікувально-діагностичним обладнанням, а наявне не відповідає сучасним потребам надання спеціалізованої онкологічної допомоги. Недостатньою, на думку членів комісії, є кількість оперативних втручань, натомість відсоток непрофільних, тобто неонкологічних хворих, яких обслуговує заклад, стабільно високий. При цьому, на думку депутатів, фінансове навантаження на обласний бюджет щодо забезпечення потреб диспансеру значне – 2,5 млн. грн. щорічно.

«Нещодавно ми відкрили другу чергу Рівненського обласного онкодиспансера. Там є і сучасне обладнання, і належні умови для таких важких хворих. Тому доцільніше більше коштів обласного бюджету спрямовувати на ті заклади, які у змозі надавати висококваліфіковану допомогу. Нам також треба думати над тим, як на базі обласного онкодиспансера створити потужний онкологічний центр», - зауважила голова комісії Віра Кобилянська.

Відтак, депутати профільної комісію вважають за доцільне створити на базі діючого в Дубно закладу хоспіс як окремий комунальний заклад, який працюватиме на умовах співфінансування. При цьому вдасться зберегти нинішній колектив закладу, а також залучити студентів Дубенського медичного коледжу. Таким чином депутати відкидають побоювання працівників диспансеру щодо втрати своїх робочих місць.

У підсумку члени комісії доручили управлінню охорони здоров’я РОДА в ІІ кварталі 2010 року провести перепрофілювання закладу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору