Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільські рятувальники вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Тернопільська область 27-кві, 2010, 12:229 Lobanovskiy 1 083
У цей день, рівно 24 роки тому наша земля здригнулася від страшного вибуху на Чорнобильській атомній станції. «Мирний атом» раптово відмовився служити людям і обернувся лихом, відлуння якого ми чуємо і досі. Ядерне зло, що без розбору сіяло смерть, все ж вдалося зупинити, проте ціна цьому – сотні втрачених життів і зламаних доль ліквідаторів аварії та мирних людей.
В пам’ять про подвиг героїв-чорнобильців, офіцери Головного управління МНС області на чолі з начальником Євгеном Лукавим поклали квіти до підніжжя пам’ятника жертвам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, що в парку Національного відродження міста Тернополя.
В заході також взяли участь голова Тернопільської облдержадміністрації Ярослав Сухий, голова обласної ради Олексій Кайда, представники міської влади, священнослужителі, ветерани-чорнобильці, військовослужбовці, ЗМІ, громадськість та інші.
В рамках мітингу-спогаду, присутні хвилиною мовчання та спільною молитвою вшанували пам’ять тих, чиє життя забрав смертоносний атом і виразили шану людям, котрі ціною власного здоров’я зупинили ядерний смерч.
У ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь майже 3 тисячі мешканців Тернопільщини, серед яких чимало працівників пожежної охорони. Нині в області проживає 49 тисяч 550 громадян, яким встановлено статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дев'ять населених пунктів Чортківського району та місто Заліщики віднесені до територій посиленого радіологічного контролю.

ГУМНС України в Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору