Рівне:

Створення та просування сайтів

Дитячий парк відкрився на Ювілейному

Культура 13-травня, 2010, 10:459 prov 1 317
Рівненські дітлахи відтепер мають можливість бавитися на новому дитячому майданчику. Адже у місті відкрився парк атракціонів “Грай-Край” у мікрорайоні “Ювілейний”. Цікаві ігри, розваги, конкурси, каруселі, мильні бульбашки, герої мультфільмів, веселі клоуни і люди на ходулях створили атмосферу справжнього свята та зібрали навколо себе сотні рівнян.
Малята мали змогу побавитися на безкоштовному дитячому майданчику, облаштування якого обійшлося у тридцять тисяч гривень. Також у парку працюють і платні атракціони. Та міська влада обіцяє не зупинятись на досягнутому і створити у парку „Хіміків” футбольне поле, спорудити фонтан, зайнятися озером.
Окрім малечі та батьків свято відвідали і представники влади. Так, начальник управління жтлово-комунального господарства Іван Гема зазначив, що всі серйозні розважальні заклади знаходяться у центральній частині – це неправильно.
– Адже місто має ще так звані спальні райони, про тамтешніх маленьких мешканців теж треба подбати, – розповідає Іван Гема. – Тому ми вирішили це змінити. Плануємо виділити кошти на облаштування дитячих і спортивних майданчиків. До речі, торік їх було встановлено 46. В кожному дворі поступово з’являтимуться такі майданчики, щоб діти могли розвиватися.
У мікрорайоні “Ювілейний” у новоствореному “Грай-Краї” є частина платних каруселей, а частина безкоштовних. Це, зокрема, дитячий спортивний майданчик. У парку два види атракціонів – батутне містечко і містечко, яке з часом переросте в пізнавальний центр дорожнього руху зі знаками, регулювальниками. Діти їздять на дитячих електричних автомобілях, і їм це дуже подобається. Також хочемо залучити більше торговельних закладів. В перспективі, з прийняттям бюджету, продовжимо облаштування озера. Подивимося, чи вистачить у нас коштів, щоб це була купальна зона, але такі плани є. Тому влада всіляко буде заохочувати людей, які мають бажання виступити меценатами. Я думаю, що “Грай-Край” – не останнє таке містечко.
Наступний етап, за словами чиновників, – створення дитячих майданчиків у мікрорайоні “Північний”. Торік там було встановлено один такий майданчик. Тепер його розширять. Також заплановано перетворити на дитяче розважально-спортивне містечко парк Просвіти.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору