Рівне:

Створення та просування сайтів

Представники царської династії завітали до Рівного

Культура 13-травня, 2010, 10:469 prov 1 297
У Рівному відкрилася виставка воскових фігур царської родини. Її привезли з Санкт-Петербургу в наше місто вперше. А ось двоє із справжніх Романових у Рівному свого часу таки побували.
Інтриги, прокляття, таємниці та трагедії роду Романових – все це можна побачити в експозиції воскових фігур «Таємниці царської династії». Історичні особистості, наче живі, застигли в залі і навівають атмосферу далеких часів. Петро I і Катерина I, Микола II і Олександра Федорівна, Суворов і Наполеон, а також Ломоносов, Іван Грозний і Распутін пильно вдивляються в очі кожного, хто проходить повз. Окрім того, в експозиції представлена трагічна композиція – більшовики розстрілюють царську сім’ю.
Кожна із представлених фігур унікальна. А ось роботи над створенням таких експонатів чимало. Адже над однією восковою фігурою працює 15 фахівців, і триває цей процес від 2 до 5 місяців. Найдивовижніше у воскових фігурах – очі. Їх виготовляють у клініці мікрохірургії ока.
З воску роблять лише видимі частини фігур, як правило, голову та кисті рук. Під одягом експонат складається із склопластику. Скульптори відображають всі антропологічні особливості персонажа. Найскладніше — створити зачіски, бороди, вуса та брови експонатів. Адже для цього майстри вживлюють за допомогою голки у підігрітий віск по одній волосинці, а інколи їх кількість може сягати і десятків тисяч. Відповідно коштують фігури доволі дорого, вартість деяких з них сягає 8 тисяч доларів.
На виставці «Таємниці царської династії» представлено 40 фігур. А побачити “царських осіб” та розгадати їхні таємниці можна у Рівненському обласному краєзнавчому музеї до 6 червня 2010 року.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору