Рівне:

Створення та просування сайтів

Корені расизму можуть ховатися у глибинах мозку

Україна і світ 13-травня, 2010, 11:169 prov 1 021
Расові забобони можуть бути пов’язані з “емпатією” – здатністю співпереживати та ставити себе на місце іншої людини, припускають науковці.
Коли ми спостерігаємо за діями когось, хто належить до нашої раси, мозок моделює подібну поведінку у процесі емпатії, “віддзеркалення”.
Коли ж ми дивимося, як ту саму дію виконує особа іншої раси, докладаємо значно менше зусиль до співпереживання, пише “The Daily Mail”.
Дослідники запропонували групі білих чоловіків переглянути відеоролики, на яких білі, темношкірі люди та азіати пили воду зі склянки. Упродовж перегляду до піддослідних було приєднано прилади, які перевіряли, чи копіював їхній мозок побачені дії.
Мозок піддослідних значно жвавіше реагував на осіб своєї ж раси.
Хоча усі глядачі були білими, дослідники упевнені, що одержали б такі ж результати у будь-якій іншій групі.
Люди мають вроджену тенденцію групувати інших осіб відносно того, наскільки вони подібні до них самих, зазначив один з дослідників Майкл Інзліхт у “Журналі експериментальної соціальної психології”.
Втім, за результатами цього дослідження не можна стверджувати, що упереджене ставлення є вродженим, зазначив науковець, додавши, що дискримінація за расовою ознакою, релігією або ж кольором волосся була лише частково досліджена.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору