Рівне:

Створення та просування сайтів

Директор однієї із будівельних фірм Рівного ухилився від сплати податків на суму понад 1,6 мільйонів гривень

Рівненська область 18-травня, 2010, 10:299 Lobanovskiy 1 186
Дедалі частіше правоохоронцями Рівненщини в будівельній галузі виявляються різноманітні схеми ухилення від сплати податків суб’єктами господарювання. Внаслідок злочинних оборудок до державного бюджету не надходять платежі на мільйонні суми, тому на протидію таких злочинів спрямовують зусилля органи прокуратури та інші правоохоронні служби.
Подібні протиправні дії в черговий раз викрито в результаті вжитих заходів прокуратурою області та проведених перевірок органами податкової міліції.
Як повідомив заступник прокурора області старший радник юстиції Павло Ванзуряк, керівник однієї із будівельних фірм м.Рівного протягом 2007-2009 років отримав на банківський рахунок понад 3,5 мільйони гривень за придбані мешканцями міста квартири у багатоповерховому будинку. Натомість, отриману суму коштів підприємець в податкову звітність не включив, таким чином ухилився від сплати податків на прибуток та додану вартість на загальну суму понад 1,6 мільйонів гривень.
За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах органи податкової міліції порушили щодо підприємця кримінальну справу. Ведеться слідство.
Міра покарання за вказаний злочин передбачена у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися підприємницькою діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору