Рівне:

Створення та просування сайтів

Відповіді на тести з української мови і літератури з’являться в Інтернеті

Україна і світ 17-кві, 2008, 16:389 prov 2 454
Як повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання, про це поінформувала начальник відділу зовнішніх зв’язків Українського центру оцінювання якості освіти Валентина Ткаченко.
– Тестові запитання є таємницею лише до моменту завершення тестування. Як тільки усі конверти з відповідями залишать пункти тестування, ми будемо готові оприлюднити як тести, так і правильні відповіді на них, аби учасники зовнішнього оцінювання могли бодай приблизно спрогнозувати свій результат, – заявила Ткаченко.
За її словами, така публікація тестів відбуватиметься не лише 22 квітня, а й після тестувань, яких у 2008 році буде одинадцять. Усі тести будуть оприлюднюватися на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти – www.testportal.com.ua.
– Ми сподіваємося, публікація офіційних тестів покладе край закидам про невідповідність тестів шкільній програмі. Кожен зможе переконатися, що завдання не виходять за її межі, – додала представниця УЦОЯО.
Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться в усіх регіонах України з 22 квітня по 4 червня 2008 р. До участі в ній зареєструвалося 512 тис. 473 особи.
Результати соціологічного дослідження, що проводилося у межах проекту з вивчення стану корупції в Україні, свідчать, що більшість українців підтримують ідею зовнішнього незалежного оцінювання і вважають, що це зменшує рівень корупції під час вступу до вищих навчальних закладів.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Олександра 06-лис, 18:54

хочу узнать огтветы срочно
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору