Рівне:

Створення та просування сайтів

Знайшли винуватців руйнівних повеней в Польщі

Україна і світ 27-травня, 2010, 12:379 prov 966
Бобри стали мимовільними винуватцями руйнівних повеней в Польщі, що забрали життя вже 15 людей. Адже ці тварини прорили життєво важливі дамби, які захищали міста від паводків.
Про це заявив голова МВС Польщі Єжи Міллер.
“Найлютішим ворогом споруд, що захищають нас від повеней, стали бобри. Ці тварини живуть всюди вздовж дамб на Віслі. Вони й спричинили такі руйнування”, - відзначив пан Міллер.
За даними екологів, Польщу населяє майже 50 тисяч цих гризунів, які ведуть здебільшого нічний спосіб життя. Бобри перебувають під захистом польської держави, проте місцева влада через повені збільшила мисливські квоти на них.
“Бобри риють тунелі в захисних спорудах на річках, послаблюючи їх зсередини. Але вони не єдині. Такої самої шкоди завдають водяні полівки”, - заявив журналістам представник пожежної служби Польщі Павло Фратчак.
Сильні дощі в гірських районах на півдні Польщі призвели до підйому води в багатьох річках, включаючи найбільшу з них - Віслу. Захисні споруди на південному сході країни поблизу міст Сандомир і Плоцьк не витримали, це призвело до повеней у регіонах центральної Польщі. По всій країні тисячі людей були змушені залишити домівки.
Згідно із прогнозами синоптиків, короткочасні дощі та грози триватимуть у Польщі до середини тижня, хвиля паводків продовжує рухатися з півдня на північ країни по Віслі, Одеру та інших річках.
Уряд країни вирішив виділити кожному господарству, постраждалому від повені, 6000 злотих (майже $1,7 тисячі) на купівлю їжі і предметів першої необхідності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору