Рівне:

Створення та просування сайтів

Канадські експерти відвідали навчальний заклад служби зайнятості на Рівненщині

Рівненська область 08-чер, 2010, 08:519 Lobanovskiy 1 187
У зв’язку із завершенням терміну реалізації українсько-канадського проекту „Децентралізація управління професійним навчанням в Україні”, започаткованого за ініціативи Міністерства праці і соціальної політики України, Державного центру зайнятості та канадських партнерів - Асоціації місцевих коледжів Канади та Саскачеванського інституту прикладних наук і технологій, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відвідали представники Канадської агенції з міжнародного розвитку, експерти з моніторингу Рон Тайтус та Лінда Гершковіц.
Вони зустрілися з керівниками навчального закладу, координатором з питань рівних можливостей та соціальної справедливості, членами Дорадчого комітету центру професійно-технічної освіти директором ПП ВТФ „Вільха” Анатолієм Сидоруком та директором ПФ „Сімпатекс” Іриною Наконечною. Канадські експерти цікавилися результатами впровадження проекту та змінами, які відбулись у взаємодії навчального закладу з роботодавцями. Йшлося також про вплив нових форм співпраці з роботодавцями на якість професійного навчання, забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованою робочою силою та працевлаштування випускників центру.
Фахівці центру розповіли експертам про те, що завдяки вивченню досвіду канадських колег створені нові механізми стратегічного управління навчальним закладом (функціонування Дорадчого комітету та Консультативних рад за професіями), впроваджено бізнес-планування та стратегічне планування центру професійно-технічної освіти, використовуються нові технології розробки навчальних програм за участю роботодавців, які базуються на основі моделі „Освіта на основі результатів”, проводяться дослідження ефективності навчальних програм та успішності працевлаштування випускників центру.
Робота в проекті дозволила удосконалити професійну майстерність педагогічних кадрів навчального закладу служби зайнятості, підвищити кваліфікацію викладачів та майстрів виробничого навчання, опанувати нові методики роботи з дорослими.
У рамках проекту покращилось й методичне забезпечення центру. Навчальний заклад отримав цілу низку розроблених в рамках проекту навчально-методичних посібників з вивчення ринку праці, проектування навчальних програм, стратегічного планування тощо.
Пілотною професією навчального закладу у цьому проекті була професія „верстатник деревообробних верстатів”. Завдяки проекту поліпшилась матеріально-технічна база за цією професією. Канадські партнери надали навчальному закладу деревообробне обладнання та сучасні технічні засоби навчання на суму, еквівалентну 50 тисячам канадських доларів.
Чисельність осіб, які виявили бажання опанувати професію верстатника деревообробних верстатів, протягом впровадження проекту зросла у 5 разів. На цьому обладнанні та за програмами, розробленими в рамках проекту, навчалися понад 150 осіб. Показник працевлаштування випускників, які навчалися за цією професією, протягом періоду впровадження проекту коливався в межах 92 – 100 відсотків.
Крім того, Рон Тайтус та Лінда Гершковіц ознайомилися з впровадженням у навчальному закладі служби зайнятості концепції рівних можливостей та соціальної справедливості у доступі до навчання соціально вразливих верств населення, поспілкувалися з безробітними, які навчаються у центрі, а також провели переговори з керівництвом обласного центру зайнятості.
Метою проекту, який впроваджувався за фінансової підтримки Уряду Канади, було підвищення ефективності професійного навчання безробітних, впровадження моделі децентралізованого управління професійним навчанням та покращення координації інституцій професійного навчання в Україні. На Рівненщині у проекті брали участь Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Квасилівський професійний ліцей. Зараз вивчається питання щодо продовження цього проекту.

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю обласного центру зайнятості.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору