Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську поблизу одного із житлових будинків стався вибух

Івано-Франківська область 08-чер, 2010, 08:549 Lobanovskiy 1 091
У неділю, 6-го червня, о 16:40 до оперативно-диспетчерської служби МНС від мешканців житлового масиву мікрорайону Пасічна, що в Івано-Франківську, почали надходити повідомлення про те, що поблизу 5-поверхового житлового будинку по вулиці Хіміків,4, в підземній комунікації тепломереж ДМП ”Івано-Франківськтеплокомуненерго” стався вибух газоповітряної суміші невідомого походження. До місця виклику було направлено підрозділи пожежно-рятувальної служби міста та спеціальних служб взаємодії: газовиків, медиків, правоохоронців, комунальників, РЕМу, теплокомуненерго. Як з’ясувалося на місці події, внаслідок вибуху було вибито скло з дев’яти віконних отворів шести житлових квартир з першого по четвертий поверхи житлового будинку. Вибуховою хвилею зірвало три чавунні люки теплокамер. На щастя, сама будівля багатоповерхівки руйнувань не зазнала, несучі конструкції будинку не пошкоджені.

На місці події працювала мобільна оперативна група Головного облуправління МНС під керівництвом начальника Головного управління Володимира Чернецького. Бійцями МНС було розгорнуто пункт життєзабезпечення та пересувний пункт управління для забезпечення належної роботи всіх служб, задіяних на ліквідації надзвичайної події, та координації їх дій. Рятувальниками було проведено евакуацію 28 мешканців з двох під’їздів будинку, а аварійними бригадами відповідних служб вжито заходів щодо тимчасового відключення газо- та електропостачання. Під керівництвом міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, який прибув до місця надзвичайної події, було створено штаб з ліквідації даної ситуації та пошуку джерела походження вибуху. З місця надзвичайної події каретою швидкої медичної допомоги в обласну дитячу лікарню було доставлено двох 6-річних дітей – братів-близнюків, мешканців будинку, які, за словами очевидців, на момент вибуху знаходилися неподалік. Як констатували медики стан одного з хлопчиків – середньої важкості і він залишається під наглядом лікарів, а іншого – після медичного огляду направлено по місцю проживання. На місці надзвичайної події фахівці МНС спільно з працівниками газового господарства та водоекотехпрому щогодинно проводили моніторинг підвальних приміщень у будинку №4 по вулиці Хіміків та сусідніх будинках на загазованість. Як констатували фахівці, проведені заміри підтвердили відсутність загазованості в підвалах будинків.

Наразі причина вибуху та походження газоповітряної суміші встановлюються. На місці надзвичайної події працюють фахівці відповідних служб. 7-го червня під головуванням міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було дано певні завдання відповідним службам щодо з’ясування обставин виникнення надзвичайної події.

Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору