Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 08-лип, 2010, 13:239 prov 894
Рівненщина спортивна


Українці вибороли золоті нагороди на першому етапі Гран-Прі Європи зі стрільби з лука у Вірменії. В особистій першості чоловіків переміг наш земляк Валентин Хавтура.
***
Олег Омельчук виграв етап кубка світу з кульової стрільби, що відбувся в Белграді. Рівнянин у безкомпроміній боротьбі на дистанції 50 метрів з малокаліберного пістолета випередив представників Словаччини та Росії. Ще один українець, Сергій Кудря, на змаганнях зупинився за крок до п’єдесталу.
***
Національна чоловіча збірна України з баскетболу розпочала підготовку до чемпіонату Європи-2011. Перший тренувально-навчальний збір вітчизняної дружини відбувається у місті Южному. Зараз у таборі національної збірної перебуває 13 баскетболістів. Незабаром до них мають приєднатися ще три спортсмени. Серед них — вихованець рівнеснького баскетболу Сергій Ліщук, який зараз виступає за іспанську команду “Валенсія”. Тренувально-навчальний збір триватиме 2 тижні
***
Останні матчі проводять команди прем’єр-ліги чемпіонату України з футболу. У черговому контрольному матчі дніпропетровське “Дніпро” приймало ПФК “Олександрія” і перемогло 3:1. Вихованець млинівського футболу Володимир Гоменюк на 60-й хвилині замінив Євгена Селезньова (відзначився дублем). Півгодини вистачило нашому землякові, аби взяти участь у забитому голі. Після флангового прострілу Алсідеса, Володимир відкотив м’яч на Сергія Назаренка, який забив третій гол у ворота олександрійців.
***
Триває чемпіонат області з футболу серед ветеранів. У групі А відбулося два матчі. ФК “Гоща” вдома поступився ФК “Дубно” — 0:3, а здолбунівський “Автоленд” вдома розгромив команду Корецького району — 7:0. Лідирує — Рівненський район — десять очок після чотирьох ігор. На одине очко менше — у рівненського “Авангарда-ПАС” (чотири гри) та здолбунівського “Автоленда” (п’ять ігор). У групі Б — двовладдя. “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ), після трьох матчів, та рокитніське “Полісся”, після трьох матчів, мають у своєму доробку по сім пунктів. Тут відбувся один поєдинок. Володимирецький район здолав “Полісся” — 2:1.
***
Минулого тижня відбулася перенесена гра чвертьфіналу розіграшу Кубка області з футболу. Оржівський “ОДЕК” вдома здолав здолбунівський “Волинь-Цемент” — 3:0. Таким чином у півфінал вийшли оржівці. У неділю відбувся перший матч 1/2 фіналу Куба області. Вдома “ОДЕК” познущався над командою “Гоща-АМАКО” — 7:2. У середу відбувся повторний поєдинок у Гощі. Проте навряд чи господарям вдасться відіграти різницю у п’ять м’ячів. Можна прогнозувати, що “ОДЕК” зможе втримати перевагу і здобути право грати у фіналі. Нагадаю, що фінал відбудеться 24 серпня, і першим фіналістом стала рівненська “Славія”.
***
У Донецьку завершився чемпіонат України, п’яті літні молодіжні спортивні ігри України з легкої атлетики та Кубок України з легкоатлетичних багатоборств. З рівнян найкраще виступив на змаганнях Вадим Слободенюк, який був першим на дистанції 3000 метрів з перешкодами. Срібну медаль серед дорослих здобув досвідчений Михайло Іверук на дистанції 5000 метрів. Підготував призерів до турніру Андрій Попеляєв. Варто відзначити й 17-річну рівнянку Олену Колесніченко (тренер — Вадим Подолянко), яка виконала норматив Майстра спорту України на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Щоправда здобути медаль це не допомогло — лише п’яте місце. Після народження дитини участь у серйозних змаганнях узяла й Ольга Котовська (тренер – Володимир Захожий). І хоча здобути призове місце молодій мамі не вдалося, проте у забігу на 5000 метрів вона була однією з кращих, показавши також п’ятий результат. Також п’ятими завершили змагання рівненські дівчата Анастасія Грицюта, Катерина Климюк, Олена Колесничено та Ганна Миронюк в естафеті 4×100 та 4×400 метів. Серед молоді також відзначилися Роман Лук’янчук – 200 метрів (тренери – Ірина Нечипорук та Олег Машаненков), і бронза — в активі Дмитра Сірука на дистанції 10 000 метрів (тренери – Валерій та Петро Дітлашки й Борис Чулаєвський). У загальнокомандному заліку чемпіонату України Рівненська область посіла 13-те місце серед 27-ми команд-учасниць. Дещо гірший показник земляків у програмі п’ятих літніх спортивних ігор молоді — 21.
***
Розпочав підготовку до нового сезону МФК “Рівне”. Об’єднавши зусилля із львівським “Кардиналом”, оновлена команда готується до матчів у вищій лізі. У середу відбулася прес-конференція із керівництвом клуб. Подробиці — у наступному номері.
Рівненщина спортивна
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору