Рівне:

Створення та просування сайтів

Особливості вступної кампанії - 2010

Актуально 08-лип, 2010, 13:439 prov 1 132
Особливості вступної кампанії - 2010


Вступна кампанія до вищих навчальних закладів за новими правилами стартує наступного тижня у Рівному. Цьогоріч строки подачі документів до ВНЗ значно зменшилися. Відтак, прийом заяв та документів від вступників на денну форму навчання розпочинається з 15 липня і триватиме до 31.
Як повідомила координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА Валентина Камзьол, вступна кампанія 2010 значно відрізняється від минулорічних. Насамперед тим, що цьогоріч при вступі до ВНЗ приймаються сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти, видані у 2008, або у 2009, або у 2010 році.
- Також є обмеження щодо кількості ВУЗів, у які можна подавати документи, - зазначає Валентина Камзьол. – Відтак, вступник може подати заяву та документи не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три спеціальності у кожному з них. Про це робиться відмітка на зворотному боці сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти, засвідчена печаткою приймальної комісії вищого навчального закладу. При вступі до ВНЗ будуть враховуватись бали не менш ніж трьох сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання до яких додадуть середній бал атестата. Нововведенням є те, що середній бал атестату із 12-бальної ситстеми переводитиметься на 200-бальну шкалу. Тому, учні місцевих шкіл перебувають дещо не в конкурентних умовах перед учнями сільських. Адже, як відомо, у селі оцінки часто завищують. Окрім того, цьогорічним нововведенням є відміна ЗНО для заочників. Якщо у минулі роки для того щоб поступити на заочну форму навчання потрібно було подавати сертифікати зовнішнього оцінювання, то цьогоріч це не обов’язково і абітурієнт може бути зарахований до ВУЗу за результатами вступних випробувань.
Вікторія РИЧКО,Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору