Рівне:

Створення та просування сайтів

Працівники міліції Рівненщини продовжують виявляти незаконні посіви маку та конопель з висоти польоту

Рівненська область 13-лип, 2010, 09:069 prov 883
І знову працівники міліції минулої п’ятниці літали над Рівненщиною. Вони здійснювали обліт території районів області, де, за оперативною інформацією, можливі незаконні посіви снодійного маку й конопель у важкодоступних та замаскованих місцях.
При виявленні з повітря незаконних посівів снодійного маку старший екіпажу літака передавав керівнику операції точну інформацію із зазначенням координат та орієнтирів про місце посіву снодійного маку, який, в свою чергу, скеровував заздалегідь створені слідчо-оперативні групи до місць виявлення незаконних посівів для їх документування та знищення. Цього разу вони облітали ще й північні райони області.
До складу слідчо-оперативних груп входили працівники слідчого управління, Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС та міськрайвідділів міліції.
За допомогою авіатехніки правоохоронці виявили та знищили 70 незаконних посівів снодійного маку у кількості 37600 рослин загальною площею близько 3760 квадратних метрів.
За виявленими фактами на даний час порушено 3 кримінальні справи за ст.310 Кримінального кодексу України. По решта фактах проводяться експертні дослідження та вирішується питання про порушення кримінальних справ.
Слід зазначити, що вказані посіви були замасковані шляхом обсіювання високорослими сільськогосподарськими культурами (кукурудза, пшениця, жито тощо), окремі з них знаходились на значній відстані від населених пунктів, здебільшого поблизу лісових масивів.
Найбільше незаконних посівів снодійного маку виявлено на території Гощанського та Корецького районів (понад 20), в інших районах області до 10-ти.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору