Рівне:

Створення та просування сайтів

Спинена мить

Суспільство 22-лип, 2010, 10:089 prov 1 335
Пейзажі із найрізноманітніших куточків світу, усміхнені обличчя людей, тварини у різних амплуа і підкреслено це все суцільним позитивом. Саме таку композицію представив у Рівному луцький фотограф Сергій Бондарчук. Майже півсотні світлин об’єднані не лише назвою “Спинена мить”, а й спільним позитивним настроєм - таким життя побачив крізь обєктив автор виставки.
Добірка фотографій широка як за географією місць, де вони були відзняті, так і за кількістю жанрів. Адже в експозиції представлені пейзажі, природа, подорожі, ню, портрети, зроблені автором у просторі від Камбоджі до Галапагоських островів. Чотири роки роботи, десятки подорожей дистанцією у 20 тисяч кілометрів доповнені яскравістю барв, образів та неодмінним позитивом емоцій, котрими сповненні світлини, гармонійно поєдналися в експозиції.
- Назва виставки символічна, - розповідає Сергій Бондарчук. - Адже в неї я вкладаю всі ті хороші і приємні моменти, які траплялися зі мною, і свідками яких я ставав. Спинена мить – це мить, яку вдалося зафіксувати для того щоб продовжити її в часі і поділитися нею з оточуючими.
Потяг до фотографії автор відчув ще з дитинства, коли спостерігав за появою фото у темній кімнаті, в ванночці з проявником, стоячи поряд з батьком. Свою першу фотографію він зробив приблизно у п’ятирічному віці. Але серйозно займатися фотографією почав протягом останніх чотирьох років. За словами фотографа, за мету у цьому захопленні він ставить спілкування із людьми та природою. Волинянин зізнається, що музи як такої у нього немає. А натхнення він черпає скрізь і завжди. Також на творчість його надихають подорожі до далеких країн.
- Найбільше мені запам’яталася подорож на Галапагоські острови та до Еквадору, - зізнається фотограф. - Адже саме там можна відчути єдність людини і природи, і ти починаєш розуміти, що людина – це не центр світу, а лише маленька його складова.
Але рідне Полісся надихає не менше екзотичних країн, переконаний фотохудожник, і Україна для нього залишається наймилішою.
- Я не можу сказати, що щось мені більше подобається фотографувати, а щось менше, - зазначає волинянин. – Адже, як я прихиляю коліно, для того щоб сфотографувати гарну жінку, так і з радістю прихиляю коліно щоб сфотографувати птаха, ящірку чи квітку. Проте неодмінною рисою матеріалу, котрий потрапляє під приціл мого об’єктива, є його позитивний зміст.
“Спинена мить” - це друга представлена в Рівному виставка Сергія Бондарчука. І, як вважає сам автор, вона є своєрідним звітом перед фотоклубом “Простір фото”, членом якого він є.
- Адже для людини, яка щось творить, важливо ділитися своїми творіннями, а фотограф, який нікому не показує своїх робіт, несправжній фотограф, – вважає Сергій Бондарчук. - Окрім того, Рівне для мене — це осередок гарних ідей, творчості. Це місто сповнене душі, творчого ентузіазму, особливо у сфері фотографії.
А відчути яскравість барв та позитив робіт Сергія Бондарука у Рівному можна до12 серпня у галереї “У фарватері істин” в ТЦ “Злата Плаза”.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору