Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирські історії з маком

Житомирська область 26-лип, 2010, 09:539 Lobanovskiy 1 055
Незаконний посів маку виявили працівники Корольовського РВ на присадибній ділянці 53-річної житомирянки, щоправда здивував він не своїми обсягами – всього 106 рослин, а місцем зростання – обласний центр. Такого, пригадують міліціонери, не було уже декілька років. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, якою передбачено настання кримінальної відповідальності за плекання від 100 до 500 рослин маку, або від 10 до 50 рослин конопель.

Несподіваним виявився і фінал історії з маком для 28-річного жителя Овруча. Чоловіка пізно увечері затримали міліціонери. Їх увагу привернув поліетиленовий пакет, який той тримав у руках. Під час його огляду було виявлено понад півкілограма рослинної маси, за висновком експерта, макової соломки. Довелося пояснювати молодикові, звідкіля такий товар. З’ясувалось… крадений. Як пояснив затриманий, цього ж дня, близько 21 години, потайки від господарів сполов він маковиння на городі у с. Раківщині. Тож тепер, певно, і 60-річна жінка, власниця присадибної ділянки, і молодик матимуть клопіт через власну безпечність.

21 липня в оселі жителя одного з селищ Новоград-Волинського району міліціонери вилучили близько 3 кілограмів подрібнених рослин конопель. Звідкіля та навіщо 72-річному пенсіонерові таке небезпечне зілля наразі з’ясовує перевірка. Таке ж запитання виникло у працівників органів внутрішніх справ і до 23-річного житомирянина, який у салоні свого авто «ВАЗ-2107» возив подрібнену рослинну масу маковою соломки – близько 250 грамів.

Наразі вся вилучена наркосировина відправлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Житомирській області.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору