Рівне:

Створення та просування сайтів

Етнофестиваль по-вересневому

Актуально 29-лип, 2010, 09:549 prov 1 194
Демонстрація показових виступів бойового гопака, українська польова кухня, різноманітні ігри та розваги, виступи народних фольклорних колективів та аматорських театрів, майстер-класи — так у селі Вересневе Рівненського району відсвяткували свято Св. Антонія під час етнофестивалю-ярмарку “Тіні забутих предків”.
— Метою фестивалю було відродження українських традицій, повернення до минулого, — розповідає організатор заходу Олександра Куліш. — Відбувався він на свіжому повітрі, люди сиділи на траві, відчуваючи зв’язок із землею, насолоджувалися виступами народних колективів. Також дійство відвідало багато цікавих гостей, народних майстрів та фольклорних колективів. Зокрема, з села Крупового приїхав фольклорний аматорський ансамбль “Берегиня”, порадували своєю музикою рівненський гурт “Ліберті” та гості з організації “Вишнева гора”, молоді рівненські козаки демонстрували всім охочим свої навики з бойового гопака, виступав моложідний театр “Метр” — одним словом, нудьгувати не довелося. Спеціальною гостею свята була заслужений майстер народної творчості Уляна Кот із села Крупове Дубровицького району. Вона знає більше тисячі народних пісень та володіє рідкісним ремеслом серпанкового ткацтва.
До речі, на території, фестивалю не можна було вживати алкогольних напоїв і палити, що радо сприйняли багато відвідувачів. А тим, що не погоджувалися, — таке правило організаторів все одно свята не зіпсувало.
Цьогоріч етнофестиваль-ярмарок “Тіні забутих предків” проходив вперше. Як запевняють організатори, гості фесту отримали масу позитивних емоцій і залишилися задоволеними. Отож у планах зробити цей фестиваль традиційним і проводити щороку.
Окрім розважальної, захід мав також і благодійну мету. Адже під час фестивалю збирали одяг та іграшки для дітей-сиріт.
Вікторія РИЧКО,Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору