Рівне:

Створення та просування сайтів

В обіймах наготи

Суспільство 29-лип, 2010, 10:159 prov 1 635
… а я, її побачивши такою,
обрамив у обійми наготу...
Олександр Смик
Жіноча краса у всіх її проявах представлена в альбомі рівненського фотохудожника Олександра Харвата. Особливістю альбому стало поєднання оголених жіночих тіл із романтичною поезією Олександра Смика. Адже саме ці вірші органічно та гармонійно доповнюють кожен образ, кожен фотосюжет.
Рік роботи — і в галереї “У фарватері істин” автори презентували альбом поезосвітлин “В обіймах наготи”. Він об’єднав в собі більше 120 фото, головними героями яких є жінки із різних країн світу. Адже для рівненського фотографа свої тіла оголили моделі з Чехії, Словаччини, Болгарії, Угорщини, Італії та України.
Відвертий, оригінальний, красивий, провокуючий, несподіваний і таємничий. Саме таким вийшов альбом митця.
— Взагалі, я сам по собі лірик в душі, — зізнається фотохудожник Олександр Харват. — І тому хотілося зробити щось нове, оригінальне, чого в Україні ще не було. Так і виникла ідея поєднання фотографій із поетичними рядками. Адже я хотів щоби альбом сприймався не лише візуально, але й можна було почитати поезію. Декілька років тому я вже робив подібний експеримент — до кожної фотороботи додавав власні римовані рядки. Проте цього разу запропонував Олександру Смику доповнити знімки своєю поезією. Олександр відразу ж погодився. До речі, деякі вірші він написав спеціально для моїх світлини. А Віталій Скринський переклав їх англійською. Тому на сторінках альбому відразу два варіанти поезій: українською та англійською мовами.
Ще однією особливістю альбому “В обіймах наготи” є те, що всі фотографії виключно чорно-білі. Як зазначає Олександр Харват, це зроблено навмисне для того, щоби ніщо не відволікало глядача від сприйняття суті, як зовнішньої, так і внутрішньої, кожної зображеної на фото моделі. Окрім того, перша фотографія була саме чорно-білою, і вона мала свій шарм, стиль, неповторність і таємничість. Так само і кожна жінка має свій шарм, стиль, є неповторною і загадковою.
А на презентації альбому гармонійно поєдналися світлини Олександра Харвата, вірші Олександра Смика у виконанні актриси Рівненського облмуздрамтеатру Юлії Крет під романтичні мотиви скрипки. Окрім того, гості змогли насолодитися східними танцями та виступом моделей з агенції Art models.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору