Рівне:

Створення та просування сайтів

Садиба, що стала музеєм

Головна 05-сер, 2010, 10:019 prov 1 162
Садиба, що стала музеєм


Олександр Рокунь одним із перших у районі вирушив у підприємницьке плавання. Це сталося на зорі дев’яностих років. Взявся за пошиття і ремонт взуття. Зірок із неба беручкий і кмітливий бізнесмен не хапав, але здобув славу ділової людини. У тих же дев’яностих пан Олександр придбав у Перевердові хатину, яку перетворив на справжнє диво.
Уродженця села манили мальовничі краєвиди навколо обійстя, яке відразу почав обживати за всіма господарськими стандартами. Перш за все, збудував двокімнатний котедж. Щоправда, до облаштування другого поверху поки що руки не дійшли. А ось на першому — ідеальний “марафет”: тут і спальня, і гостьова кімната, і плита, і вода, і каналізація, і ванна з душем, і газ.
Звісно, навів лад на подвір’ї: насадив дерев і кущів – півтора десятиліття тішать газду плоди вишень, груш, яблунь, смородини, абрикосів…
Упорався пан Олександр ще з одним клопотом: узяв в оренду декілька соток водного плеса і прибрав берег, а цьогоріч заклав там сад. Відтак, люд дивується: там, де раніше муляли очі смітники, — нині зачаровує душу мальовничий куточок ріднокраю. Ставок, доглянуте буйнотрав’я, місце для відпочинку, розкішний гамак та селянський віз із сіном... Тут можна і порибалити, і помилуватися природою, і комфортно відпочити. До речі, гамака господар пошив власноруч, бо придбаний китайського виробництва порвався після відпочинку навіть не важковаговика, а середніх фізичних параметрів туриста.
Очевидно, на господарську хватку підприємця з Млинова, його творчу фантазію звернули увагу і керівники району, коли на теренах Млинівщини зароджувався зелений туризм. Заступник голови районної ради Сергій Коновалов запропонував пану Олександру поїздки в Закарпаття, на Хмельниччину, аби у місцевих жителів, що культивують зелений туризм, перейняв досвід і запровадив його на “фазенді” у Перевередові.
Відтак, від запозичення надбань закарпатських і хмельницьких колег пан Олександр з головою занурився у нову справу. Розумів — створити комфортні умови для проживання замало, слід спокусити потенційних клієнтів ще й іншими послугами. Родзинкою садиби пана Рокуня стало поєднання мальовничого довкілля із предметами минувшини, які нагромаджував із року в рік. До цього його спонукали не тільки підприємницькі перспективи, в й душевне захоплення. Чого тільки у нього не знайдеш – тарілка ручної роботи 1523 року випуску, старовинні ліхтарі, світильники, видовбаний вулик, ярмо, ткацький верстат, картини, вишивки, телефони, радіоприймачі, діючий патефон та інші речі, в яких відчувається подих цікавої минувшини. Чи не всі речі підприємець придбав власним коштом у різних регіонах Рівненщини та України.
Звісно, така перлина ріднокраю магнітом притягнула увагу туристів. Тут лікували тіло та душу гості із Хмельниччини, Рівного, Луцька. Цьогоріч у садибі пана Олександра збираються відпочити любителі зеленого туризму з Донецька, Кіровограда. У альтанці можна влаштувати застілля на 15-20 осіб, що доречно для тих, хто хоче культурно і змістовно відзначити день народження чи іншу урочистість.
Крім того, Олександр Рокунь налагодив тісну співпрацю із сусідами, які забезпечують гостей яйцями, свіжим і кислим молоком, городиною. Якщо ж врахувати, що поруч із садибою — автобусна зупинка, звідки без проблем можна дістатися у будь-яку точку України, а насамперед у Луцьк, Львів, Рівне, на Млинівську і Хрінницьку водойми, у Берестечко до Національного заповідника “Козацькі могили”, то можна вважати, що садиба Олександра Рокуня – ідеальне місце для здорового відпочинку, активного дозвілля. До того ж, для підприємця головне — не бізнесовий зиск, а намагання створити ближнім і дальнім партнерам-туристам душевний комфорт, зарядити їх позитивною аурою, наситити благодатним мікрокліматом…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору