Рівне:

Створення та просування сайтів

День працівників клавіатури та сервера

Суспільство 05-сер, 2010, 10:179 prov 1 101
Щороку в останню п’ятницю липня все комп’ютерне людство відзначає День системного адміністратора. Професійне свято не ігнорують і рівненські фахівці. Вже вдруге вони влаштували забави для працівників “клавіатури та сервера”. Усі охочі могли повправлятися в спорудженні будинків з 3-дюймових дискет, приготуванні канапок за допомогою підручних засобів які є в кожного сисадміна. Перемагали найсильніші.
“Батьком” цього свята є сисадмін із США Тед Кекатос. Якось він побачив банер, на якому юзери вітали своїх адмінів. Ідея сподобалась, і в той же день чоловік вирішив запровадити Міжнародний день системного адміністратора. Вперше свято відзначили 10 років тому. З тих пір воно стало традиційним. До речі, іноді сисадміни відзначають свій день кожної п’ятниці, яка припадає на 13 число. Така практика більш розповсюджена у Європі та в США завдяки популярному циклу оповідань “Bastard Operator From Hell”. Як не дивно, але системні адміністратори навіть мають свого святого. У 2003 році папа Іоан Павло II офіційно назвав покровителем користувачів комп’ютера та Інтернету Святого Ісидора.
Не забувають про системних адміністраторів і в Рівному. Цього року вже вдруге для них поводили різноманітні конкурси та розіграші. Так, спортсмени-сисадміни долали спеціальні смуги перешкод та в вправлялись в мистецтві виживання.
Дійство відбувалося у парку імені Т. Шевченка. У програмі були унікальні змагання для системних адміністраторів: “Камінь-ножиці-папір-ящірка-спок” (гіківська модифікація відомої гри), “Адмінська смуга перешкод” (потрібно було, утримуючи сервер, якнайшвидше подолати смугу перешкод і під час маршруту позбирати всі бонуси) та фінальний конкурс “Нарізка бутербродів диском на швидкість”. Це змагання продемонструвало, хто з присутніх учасників має найбільший досвід, адже у роботі сисадміна все робиться в польових умовах та максимально практично. Найвиправнішим із адмінів, за результатом конкурсів, виявився 22-річний Назар Журавчак. Був також конкурс і для чарівних юзерш. Цього року вони вправлялися у метанні диска (минулого разу їм довелося жбурляти “мишку”). Перемогу здобула Ольга Якобчук. Крім того, відбувся і чемпіонат світу з копання мишки на влучність. Кожен учасник приносив із собою “снаряд”, натомість міг виграти приз – модну “мишку” від компанії КТС. Юзери намагалися зафутболити цей девайс найближче до цілі. Найкраще це вдалося наймолодшому учаснику. Також вручали призи і за найкраще виконане домашнє завдання – потрібно було представити на розсуд журі власний витвір, зроблений із комп’ютерних деталей, мікросхем, дисків та іншої ІТ-продукції.
— Намагалися зробити так, щоб змагання системних адміністраторів з кожним роком ставали змістовнішими та цікавішими, - коментує Павло Алексєвич, головний організатор свята. — Адже адміни можуть не лише з комп’ютерами працювати, а й демонструвати свою справність та винахідливість.

Ольга БОЙКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору