Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку ікона Йоана Предтечі вкрилася дивними краплями

Волинська область 09-сер, 2010, 12:119 Lobanovskiy 956
У Луцьку в тимчасовій Благовіщенській церкві замироточила ікона Йоана Предтечі.
Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.
Крім того, ще одна ікона - ікона Пантелеймона - у верхній частині випромінює тепло, а у нижній – холодна, хоча ніяких джерел енергії біля неї нема.
Як зазначено в повідомленні, ікона Йоана Предтечі - дерев’яний писаний образ із частинкою вмонтованих мощей святого вкрився краплями, які поступово почали гуснути. Появу крапель настоятель храму протоієрей Микола Савчук помітив ще 6 липня.
Наступного дня, 7 липня, перед Службою з нагоди Різдва Йоана Хрестителя прихожани побачили, що краплини вкрили образ ще більше. Відтоді були різні версії того, що сталося, які могли б пояснити природне їх походження, але всі вони відпали. Відтак священик отримав благословення спостерігати за іконою, що замироточила, та здійснювати відповідні богослужіння.
Як розповіли у прес-службі єпархії, мироточіння ікон у цій церкві спостерігали й раніше. У попередні роки саме в цьому храмі мироточили образи Луки Кримського, Іова Почаївського, апостолів Петра й Павла, Різдва Христового.
Що ж до дива з іконою Пантелеймона, то, за словами настоятеля храму, це явище нове. Загалом коментувати дива священик не наважується, але зазначив, що колись на цьому місці стояв храм, тож дива в невеличкій тимчасовій церкві можна розцінити "як благословення з Небес на будівництво тут величної церкви”.
Нагадаємо, про диво, коли рік тому в Києві біля ікони Микола Чудотворця прозріла дівчинка.

http://gazeta.ua/index.php?id=349922
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору