Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина обговорює проект Закону України „Про громадські організації”

Рівненська область 12-сер, 2010, 09:349 prov 990
Яким має бути сучасне законодавство, яке регулює права людини на свободу об'єднання у громадські організації, може сказати кожен краянин. Пропозиції, зауваження та доповнення з приводу поліпшення умов створення та діяльності громадських організацій збиратимуть до 25 серпня. Їх можна надіслати на електронну адресу головного управління з питань внутрішньої політики та інформації облдержадміністрації - vnpol3@icc.rv.ua: інформація щодо громадського обговорення на Рівненщині проекту Закону України „Про громадські організації”.
Текст законопроекту розміщено на офіційному сайті Кабінету Міністрів України в розділі „Громадянське суспільство і влада”
(http://civic.kmu.gov.ua/civic/control/uk/publish/article?showHidden=1&art_id=136428).
Враховуючи суспільну важливість цього законопроекту всі місцеві органи виконавчої влади впродовж серпня залучають до обговорення представників відповідних громадських рад та інститутів громадянського суспільства. Вже у вересні заплановане обговорення проекту Закону України „Про громадські організації” за участю керівництва Кабінету Міністрів України та представників громадських організацій.
Довідка: Нині правові та організаційні основи реалізації права на свободу об'єднання регулюються Законом України "Про об'єднання громадян", який слід визнати застарілим та таким, що не забезпечує дотримання європейських стандартів у сфері правового регулювання діяльності громадських організацій. Сучасне законодавство зберігає ряд серйозних проблем, серед яких слід виокремити такі, як ускладнена процедура державної реєстрації громадських організацій та здійснення її за територіальним принципом, здійснення державного контролю за статутною діяльністю громадських організацій тощо. Прийняття Закону України "Про громадські організації" надасть можливість створити сучасну нормативну базу для забезпечення реалізації права особи на свободу об'єднання у громадські організації.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби облдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору